Un indonezian care trebuia sa se afle luni in avionul prabusit in mare nu s-a imbarcat pentru ca nu a ajuns la timp la aeroportul international Soekarno-Hatta din Jakarta, din cauza traficului.

Publicat:30.10.2018, 09:22

Sony Setiawan, angajat în ministerul de Finanţe, trebuia sa se afle printre cei 189 de pasageri care au pierit în accidentul aviatic. Nu a ajuns la timp la aeroport, astfel ca nu s-a îmbarcat în avionul Boeing 737 şi a luat un alt zbor spre Pangkal Pinang, al unei alte companii aeriene. Acesta a fost aşteptat de jurnalişti dupa ce a aterizat în siguranţa, relateaza CBS News.

Setiawan şi colegii sai faceau saptamânal cursa care s-a terminat tragic luni.

Deşi bucuros ca a scapat cu viaţa, barbatul a spus ca nu se poate bucura prea mult, întrucât au murit atâţia oameni, printre care şi 6 dintre colegii sai.

”Când am auzit, am plâns. Ştiu ca prietenii mei erau în avion. Familia mea era în şoc, mama a început sa plânga, dar le-am spus ca sunt teafar, aşa ca trebuie sa fiu recunoscator”, a spus Sony Setiawan.

Navele au reluat marti cautarile în Marea Java, unde un avion cu 189 de oameni la bord s-a prabusit luni, au anuntat surse oficiale indoneziene preluate de DPA. Înca de luni, autoritatile din Indonezia au anuntat ca nu se asteapta sa gaseasca supravietuitori.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al companiei low-cost Lion Air a cazut în mare la 13 minute dupa decolarea de pe aeroportul Soekarno-Hatta din Jakarta.

Pâna acum, s-au gasit în mare doar ramasite omenesti si bucati din aeronava, la circa 70 de kilometri la est de capitala Indoneziei. “Am cules ieri 10 saci de bucati de corpuri si de fragmente din epava”, a declarat Made Oka, din partea Agentiei Nationale de Cautare si Salvare. El a adaugat ca nu a fost gasit fuselajul avionului, iar cautarile au loc cu ajutorul unor sonare cu scanare laterala de pe nave.

Sursa: CBS