Google+

Trump cere regimului nord-coreean “sa se potoleasca” daca nu vrea “sa dea de necaz”

Donald Trump ameninta din nou Coreea de Nord, escaladand tensiunile internationale.


Preşedintele american Donald Trump a avertizat joi seara Coreea de Nord că va fi ”foarte, foarte supărată” în cazul în care va face ceva împotriva Statelor Unite, relatează BBC News. El ameninţă regimul de la Phenian că va da de necaz ”cum au dat puţine naţiuni vreodată”, dacă ”nu se potoleşte”.

 

Locatarul de la Casa Albă a făcut aceste declaraţii după ce Phenianul a anunţat că intenţionează să lanseze patru rachete care să ajungă în apropiere de Insula Guam, un teritoriu american al Oceanul Pacific.

 

Tensiunile între cele două ţări au escaladat în ultimele săptămâni, după ce nord-coreenii au testat, în iulie, două rachete intercontinentale balistice (ICBM).

 

ONU a înăsprit sancţiunile economice impuse Phenianului, din cauza programului nord-coreean de înarmare nucleară. Însă Trump a întins regimului nord-coreean o ramură de măslin joi, de la clubul său de golf de la Bedminster, în New Jersey, afirmând că va lua în calcul întotdeauna să poarte negocieri.

 

Miliardarul republican a apreciat însă că declaraţiile sale nu au fost suficient de dure cu Phanianul, în pofida faptului că a ameninţat săptămâna aceasta regimul lui Kim Jong-un cu o ploaie de ”foc şi furie”.

 

Phenianul a respins aceste ameninţări dure ale preşedintelui Statelor Unite drept nişte ”prostii”. Trump a criticat totodată dur fostele administraţii americane, apreciind că nu au fost suficient de dure cu Coreea de Nord.

 

Şeful statului a suprasolicitat joi şi a subliniat că ”a venit vremea ca cineva să se ridice pentru oamenii din această ţară”. El a denunţat precedentele administraţii drept prea slabe cu Coreea de Nord şi a avertizat că orice continuare a cursei înarmării nucleare a micii dictaturi nord-coreene va reprezenta o ”tragedie”.

 

Şeful statului american a criticat de asemenea China, subliniind că ar fi putut să facă ”mult mai mult” şi să intervină în nordul Peninsula Coreea. Întrebat despre un eventual atac prevenitv împotriva Phenianului, Trump a răspuns ”noi nu vorbim despre aşa ceva. N-o facem niciodată”.

 

Însă, a continuat el, ”am să vă spun că, dacă Coreea de Nord face ceva şi se gândeşte măcar să atace pe cineva pe care-l iubim sau pe care-l reprezentăm ori aliaţilor noştri ori nouă, atunci ei vor fi foarte, foarte supăraţi”.

 

”Vă spun eu de ce... Pentru că li se vor întâmpla nişte lucruri pe care nu le-au crezut posibile”, a ameninţat el. ”Am să vă spun că Coreea de Nord ar face mai bine să se potolească sau vor da de necaz cum puţine naţiuni au dat în această lume”, a adăugat el.

 

Sursa: News.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn