Google+

Trump, propus drept candidat la Nobelul pentru Pace. Cine a facut anuntul

In stilul caracteristic, Donald Trump nu s-a putut abtine sa se laude ca premierul Japoniei l-a propus drept candidat la premiul Nobel pentru pace.

 

Însă a urmat un potop de ironii cu efect de duş rece, după dezvăluirile potrivit cărora nominalizarea a fost făcută în urma unei solicitări din partea Casei Albe.

 

Vă amintiţi momentul antologic când şeful guvernului nipon a răsuflat uşurat când Donald Trump i-a eliberat mâna după o strânsoare de 19 secunde? Ei bine, acum Shinzo Abe este cel care îi face pe alţii să-şi dea ochii peste cap. Şi asta, după ce Trump a comis indiscreţia de a povesti despre scrisoarea trimisă de premierul nipon comitetului Nobel din Norvegia.

 

Donald Trump: A trimis o scrisoare celor care decernează nişte chestii numite premii Nobel. Este o minunată scrisoare de 5 pagini.
Întrebarea este, însă, cât de ... “minunată” este scrisoarea, dacă a fost, de fapt, o comandă de la “beneficiar”?

 

Potrivit unuia dintre cele mai importante ziare japoneze, nominalizarea a fost făcută ... la cererea Washingtonului.
Shinzo Abe: Nu spun că n-am făcut asta.

 

Prin aceasta eschivă, Abe se supune politicii membrilor comitetului Nobel, care confirmă listele de nominalziati abia după 50 de ani.
“Lui Abe i se cuvine un Nobel special pentru linguşitori”, a sunat unul dintre comentariile tăioase ale cârcotaşilor. “N-au zis Nobel, ci “NO BAIL!, adică nici pomeneală de eliberare pe cauţiune pentru Trump” - lămureşte un alt internaut misterul, printr-un savuros joc de cuvinte.

 

Simpatizanţii lui Trump sunt convinşi de mult ca preşedintele ar merita un Nobel care să-i răsplătească eforturile pentru reconcilierea celor două Corei. E drept că n-ar fi prima decizie controversată a comitetului care decernează Nobelul pentru pace. Laureat el însuşi, după numai câteva luni din primul mandat, democratul Barack Obama vorbeşte cu onestitate despre acesata decizie stranie.

 

Barack Obama: Am primit premiul Nobel.Reporter: Serios? Pentru ce vi l-au dat?Barack Obama: Să fiu sincer, nici acum nu ştiu.
În schimb, Donald Trump crede în mod evident că este pur şi simplu sortit Nobelului.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn