Presedintele american Donald Trump sustine ca Phenianul reprezinta cea mai mare amenintare cu care se confrunta in acest moment lumea.

Publicat:28.04.2017, 05:01

Presedintele Donald Trump a anuntat joi ca posibiliatea izbucnirii unui conflict major in Coreea de Nord este iminenta, intrucat Phenianul continua sa dezvolte un program nuclear. "Exista o sansa prin care sa punem capat acestui major, major conflict cu Coreea de Nord", sustine Donald Trump intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Reuters din Biroul Oval, Casa Alba.

In ciuda acestui fapt, Trump sustine ca prefera ca disputa sa fie solutionata pe cale diplomatica, fara a mai fie nevoie de interventie armata. "Ne-am dori sa rezolvam aceste lucruri pe cale diplomatica, insa este foarte dificil", a adaugat Presedintele SUA.

exercitiu militar american in Coreea de Sud, unitati de artilerie mecanizata

China este unul dintrestatele care a declarat ca se va alatura demersului diplomatic de dezarmare nucleara a Coreei de Nord."Am retinut mesajul transmis de americani si speram ca astfel se va rezolva problema nucleara a Coreei intr-un mod pacifist redat prin dialog si consultare", sustine Purtatorul de Cuvant al Ministerului de Externe al Chinei.

Donald Trump nu este foarte convins de abilitatea Presedintelui chinez Xi Jinping de a rezolva situatia din Coreea de Nord. "Sunt de parere ca el se straduieste foarte mult. Este un om bun. Este, intr-adevar, un om foarte bun si am ajuns sa-l cunosc foarte bine. De la inceput am zis: el iubeste China si poporul chinez. Stiu ca ar vrea sa faca ceva, insa e posibil sa nu poata", il caracterizeaza Donald Trump pe Presedintele Chinei.

Donald Trump

Administratia Trump a catalogat, miercuri, Coreea de Nord ca fiind o "amenintare iminenta de securitate nationala si o prioritate a politicii externe".

Cat despre Kim Jong-un, Trump spera sa fie "rational".

"El are 27 de ani. Tatal sau a murit, iar el a preluat puterea. Ceea ce vreau sa spun este ca nu este usor, mai ales la varsta lui...Sper ca el sa fie rational", a adaugat Trump.