Google+

UE asteapta explicatii din partea Ucrainei privind blocarea mai multor site-uri rusesti pe teritoriul tarii. Rectiile oficialilor - VIDEO

UE asteapta explicatii din partea Ucrainei privind blocarea mai multor site-uri rusesti pe teritoriul tarii. Rectiile oficialilor - VIDEO
Embed:

Uniunea Europeana asteapta explicatii din partea Ucrainei privind blocarea mai multor site-uri rusesti pe teritoriul tarii. Unii oficiali considera ca decizia incalca libertatea de exprimare. Intre timp, Kievul sustine ca la scurt timp de la anuntarea noilor sanctiuni, Rusia ar fi efectuat un atac cibernetic care a vizat site-ul prezidential.

 

Autoritatile de la Kiev spun ca Rusia ar fi organizat atacul cibernetic asupra site-ului presedentiei ca reactie la decretul semnat ieri de Porosenko, care prevede blocarea mai multor site-uri rusesti in Ucraina. Functionarea site-ului insa nu a fost amenintata, intrucat specialistii au reusit sa tina situatia sub control.

 

Moscova a spus ca acuzatiile sunt false si nefondate. Intre timp, Uniunea Europeana asteapta explicatii din partea Ucrainei privind noile interdictii, iar ulterior va veni cu o reactie oficiala. Pe de alta parte, Kievul incearca sa demonstreze ca o astfel de decizie era necesara.

 

Alexandr TURCINOV, SECRETAR AL CONSILIULUI UCRAINEAN PENTRU SECURITATE: ”În primul rând, aceste reţele au fost folosite pentru colectarea ilegală de informaţii. În al doilea rând, cu ajutorul lor a fost creată propaganda de război împotriva ţării noastre.”

 

Specialistii ucraineni au estimat ca pentru blocarea retelelor de socializare VKontakte, Odnoklassniki, precum si a portalului Mail.ru si Yandex va fi nevoie de circa un miliard de dolari, iar lucrarile ar putea dura pana la doi ani. Intre timp, presa ucraineana scrie ca internautii care folosesc reteaua de socializare Vkontakte primesc instructiuni din partea administratiei, care le va permite sa aiba acces in continuare la pagina lor. 

 

”Dacă îl vor inchide, nu ştiu cu ce mă voi ocupa în timpul liber.”

 

Tot ieri, Rada de la Kiev a adoptat o lege care interzice fabricarea si purtarea panglicii Sfantul Gheorghe pe teritoriul Ucrainei. Cine nu se va conforma, va fi amendat sau retinut pentru 15 zile.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn