Google+

Ultimele cuvinte ale pilotului avionului prabusit in Etiopia. Ce le-a spus controlorilor de trafic aerian

Pilotul avionului Ethiopian Airlines prabusit duminica le-a spus controlorilor de trafic aerian ca are „probleme cu controlarea aeronavei”, cu putin timp inainte ca avionul sa dispara de pe radare, a declarat CEO-ul companiei aeriene, potrivit CNN.

 

Pilotul avionului Ethiopian Airlines prăbuşit duminică le-a spus controlorilor de trafic aerian că are probleme cu controlarea aeronavei în zbor, scrie digi24.ro

 

Înregistrarea conversaţiei dintre pilot şi turnul de control al traficului aerian detaliază ultimele minute ale zborului.

 

„Avea probleme cu controlarea avionului în zbor, aşa că a cerut permisiunea de a reveni pe aeroport”, a spus Tewolde GebreMariam, CEO-ul Ethiopian Airlines. Acesta a adăugat că pilotul a primit aprobarea controlorilor, după care avionul a dispărut imediat de pe radare şi s-a prăbuşit, lăsând în urmă un crater de 10 metri adâncime la locul impactului

 

GebreMariam a mai declarat că pilotul era antrenat special pentru avioanele Boeing 737 MAX 8 şi a afirmat că există similarităţi între acest accident aviatic şi avionul prăbuşit în luna octombrie, în Indonezia. Ambele incidente sunt anchetate şi încă nu există dovezi concrete că au existat cauze comune pentru prăbuşirea celor două avioane Boeing 737 MAX 8.

 

„Nu ştim deocamdată cu exactitate cauza accidentului aviatic, iar speculaţiile nu ajută în niciun fel. Dar cred că există nişte întrebări fără răspuns privind avionul respectiv”, a mai spus GebreMariam, întrebat dacă toate modelele de Boeing 737 MAX ar trebui suspendate temporar din uz.

 

Uniunea Europeană, China, Etiopia, India, Indonezia, Insulele Cayman, Australia, dar şi companii aeriene din Brazilia sau Mexic au interzis temporar operarea flotei de avioane Boeing 737 MAX. Între timp, SUA refuză să facă acest lucru, ceea ce a dus la un scandal mediatic şi revoltă a pasagerilor care nu mai vor să se îmbarce în astfel de aeronave.

 

Yared Getachew, comandantul avionului prăbuşit în Etiopia, vorbise cu mama lui, chiar înainte de decolare. Femeia spune că fiul ei, în vârstă de 29 de ani, era un pilot experimentat, cu peste 8.000 de ore de zbor, care nu mai avusese incidente înainte de zborul fatidic de duminică.

 

„Vin în Nairobi. Mi-am uitat telefonul, dar vorbim imediat cum ajung” - acestea sunt ultimele cuvinte pe care pilotul i le-a spus mamei sale, în timp ce se pregătea pentru un zbor de două ore din Addis Abeba spre Nairobi, în Kenya.


Sursa: digi24.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn