Un barbat din Irlanda de Nord risca sa ajunga la inchisoare, dupa ce cheltuit 7.900 de dolari de pe cardul unei vecine care murise, ca sa isi cumpere zilnic pizza.

Publicat:18.10.2018, 05:59

Robert Sharkey din tinutul Down, a fost acuzat pentru 11 infractiuni, dupa ce autoritatile au descoperit în septembrie ca i-a furat cardul vecinei sale care murise, în loc sa anunte autoritatile ca femeia nu mai este în viata. 

Victima, Marie Conlon, locuia în apartamentul de deasupra celui al barbatului si era „o persoana extrem de discreta.” Ea nu prea tinea legatura cu familia. Barbatul i-a patruns în apartament dupa ce a observat ca nu îsi mai ridicase facturile, în octombrie 2015, informeaza Newsweek.

Potrivit instantei, când a vazut ca femeia murise, lui Roert Sharkey i-a fost teama sa sune la politie. În schimb, el i-a furat din geanta 66 de dolari. Dupa aceea, a început sa-i foloseasca si cardul.

Astfel, timp de doi ani tânarul de 24 de ani si-a comandat câte o pizza si doua doze de suc, cheltuind în total 7.900 de dolari.

Cu exceptia acestuia, nimeni nu a stiut ca femeia a murit. Astfel, în toata aceasta perioada barbatul a trait din pensia femeii. Pe lânga masa zilnica, Sharkey a folosit banii si pentru a-si plati telefonul mobil.

În total, a cheltuit în jur de 15.400 de dolari, însa a avut grija ca în tot acest timp sa îi plateasca întretinerea si facturile femeii decedate, ca sa nu se descopere ca murise.