Munceste la visul pe care il are inca din copilarie. Un barbat din Kazahstan construieste un castel din piatra, chiar in munti. Lucrarile, incepute inca acum 30 de ani, sunt pe ultima suta de metri. Impresionati de povestea batranului, cativa voluntari au venit sa-i dea o mana de ajutor.

Publicat:25.09.2018, 15:26


Ivan Plotnikov are 72 de ani, iar pe 30 dintre ei si i-a dedicat constructiei acestui castel. E visul lui din copilarie ca sa traiasca intr-o incapere rupta parca din Evul Mediu. Castelul se inalta in muntii de langa orasul Almaty, iar localnicii i-au dat si un nume - “Castelul lui mos Ivan”.


Ivan PLOTNIKOV, CONSTRUCTORUL CASTELULUI:Tir, sa impusti, sa strangi cavaleri. Este interesant. Pietre mari cum erau ridicate candva.”

Batranul a ridicat piatra cu piatra de unul singur. Toate materialele necesare le-a cumparat din cont propriu.
 

Ivan PLOTNIKOV, CONSTRUCTORUL CASTELULUI :“80-90 de tone de ciment.”

Are insa si o istorie trista in spate. Acum trei ani, batranul a fost batut si jefuit de cativa necunoscuti, iar de atunci ii era frica sa mai vina la castel. A avut nevoie de mult curaj ca sa se intoarca si mare i-a fost mirarea cand a gasit toate lucrurile neatinse.
 

Ivan PLOTNIKOV, CONSTRUCTORUL CASTELULUI: “E bine. Aici totul asa si a fost. Chiar si galetile au ramas.”

Si-a gasit chiar si arcurile din care ii placea sa traga inca din copilarie.


Mai multi voluntari au aflat povestea barbatului, asa ca au decis sa-l ajute. Acum, toti impreuna, fac ultimele lucrari pentru a duce constructia castelului la bun sfarsit.