Barbatul suspectat de uciderea jurnalistei bulgare, Viktoria Marinova, va fi trimis "in curand" din Germania in Bulgaria, relateaza Agerpres.

Publicat:12.10.2018, 09:10Parchetul din orasul Celle (landul Saxonia Inferioara) a indicat ca suspectul nu s-a opus extradarii, care va avea loc ”în zece zile”.
Barbatul în vârsta de 21 de ani, identificat drept Severin Krasimov si arestat marti în Germania, a recunoscut ca, sub influenta alcoolului si a drogurilor, a “lovit victima si a aruncat-o într-un tufis”, dar a dat asigurari ca “nu a vrut sa ucida victima si a negat ca a violat-o”.

Viktoria Marinova (de 30 de ani) a murit dupa ce a fost lovita, strangulata si violata. Corpul sau lipsit de viata a fost descoperit pe 6 octombrie într-un parc din orasul Ruse, aproape de malul Dunarii. Ea era reprezentant administrativ si prezentatoare la postul local TVN Ruse.

La ultima editie a emisiunii sale din 30 septembrie, Marinova a difuzat o convorbire cu doi reputati jurnalisti de investigatii: Dimitar Stoianov din Bulgaria si Attila Biro din România.

Aceştia întreprind o ancheta în legatura cu banuielile de frauda în cazuri de gestionare a fondurilor europene, în care ar fi implicati oameni de afaceri si alesi.

Dimitar Stoianov si Attila Biro au fost retinuti pentru scurt timp de catre politie în cursul acestei anchete, cazul lor provocând o reactie de condamnare din partea organizatiei neguvernamentale Reporteri fara Frontiere (RSF).

Sursa: Agerpres