Un seism cu magnitudinea 6,2 a afectat joi doua zone din nordul statului Chile, insa nu au fost raportate victime, pagube materiale si nici risc de tsunami, a anuntat Biroul national pentru situatii de urgenta din Chile (Onemi), citat de AFP.

Publicat:02.11.2018, 08:26Cutremurul s-a produs la ora locala 19:21 (22:21 GMT), la 38 kilometri sud de localitatea Camina, în regiunea Tarapaca, si la aproximativ 1.800 kilometri nord de capitala tarii, Santiago de Chile.


Epicentrul seismului - resimtit si în regiunea Arica si Parinacota, care se învecineaza cu Peru si Bolivia - a fost localizat la o adâncime de 97 de kilometri.


Cutremurul a provocat scene de panica în special în orasele Arica si Iquique. Cu toate acestea, “nu a fost semnalat niciun prejudiciu”, a adaugat Onemi.


“Caracteristicile cutremurului nu îndeplinesc conditiile necesare pentru a provoca un tsunami” în zonele de coaste din Chile, a indicat la rândul sau Serviciul hidrografic si oceanografic al Marinei chiliene.


Chile este una dintre tarile cu cel mai ridicat risc seismic, iar seismologii au avertizat asupra pericolului producerii unui cutremur major în nordul tarii din cauza acumularii de energie care nu a fost eliberata de mult timp.