Un adolescent francez care si-a amenintat profesoara cu un pistol cu bile intr-un liceu din suburbia pariziana Creteil a fost inculpat pentru violente cu circumstante agravante.

Publicat:22.10.2018, 11:21

Într-o înregistrare video, filmata joi si difuzata pe retelele sociale, adolescentul sta în picioare într-o sala de clasa si o ameninta pe profesoara de biotehnologie cu o arma - ce s-a dovedit ulterior un pistol cu bile - strigându-i sa-l treaca prezent în catalog, relateaza AFP.

Înregistrarea a suscitat indignare pâna la vârful statului francez, ministrul educatiei si cel de interne anuntând un plan de actiune ambitios împotriva violentelor asupra educatorilor. Presedintele Emmanuel Macron le ceruse celor doi ministri sa ia toate masurile pentru ca acest tip de incidente sa nu se repete.

Elevul, care s-a prezentat la comisariatul de politie însotit de tatal sau, a fost deferit duminica unui judecator pentru minori, care l-a inculpat pentru violente care au provocat o incapacitate temporara de munca de sapte zile, a precizat parchetul din Créteil.

Violentele au fost agravate de folosirea unei arme, de faptul ca au vizat un educator si de desfasurarea lor într-o institutie scolara.

Adolescentul, care va împlini 16 ani luna viitoare, a fost pus în libertate, dar trebuie sa respecte toate masurile provizorii pâna când va fi prezentat din nou în fata unui judecator pentru minori. El are interdictie de a veni în contact cu profesoara, nu mai poate locui în Val-de-Marne, dar trebuie sa continue scolarizarea.

Conform parchetului, a fost lansata urmarirea penala si pentru fapta celui care a filmat si difuzat imaginile, însa acesta nu a fost identificat deocamdata.