Google+

Un fost ministru francez risca 20 de ani de inchisoare, pentru viol

Georges Tron, primarul localitatii franceze Draveil si fost ministru, risca 20 de ani de inchisoare, dupa ce doua functionare publice l-au acuzat de viol.

 

Cele două femei susţin că atât Georges Tron, cât şi consiliera Brigitte Gruel, le-au invitat la o sesiune de masaj, după care le-au violat. Incidentele ar fi avut loc între 2007 şi 2010, informează BBC News.

 

Deşi cei doi neagă acuzaţiile, Tron a demisionat din funcţia guvernamentală, după ce a fost pus sub acuzare. Totodată, un avocat al apărării a declarat, pentru AFP, că aceasta ar fi, de fapt, o strategie prin care oponenţii politici încearcă să-l portretizeze ca pe un infractor.

 

Primarul şi consiliera, ambii în vârstă de 60 de ani, au fost aduşi în instanţă joi, în localitatea Bobigny, situată la nord de Paris, fiind acuzaţi de viol în grup.

 

Cele două victime, Virginie Ettel şi Eva Loubrieu, susţin că la angajare, Georges Tron le-a mărturisit că este practicant al reflexologiei şi că au fost presate să ia parte la sesiuni organizate de consiliera sa. Astfel, una dintre sesiuni ar fi început cu masaj la nivelul tălpilor şi, ulterior, s-ar fi ajuns la agresiune sexuală şi viol.

 

Una dintre femei a renunţat la locul de muncă după doi ani, în 2010, şi a încercat să se sinucidă, iar Eva Loubrieu ar fi fost concediată în 2009, fiind acuzată de furt, potrivit publicaţiei Le Monde.

 

Astfel, cei doi riscă 20 de ani de detenţie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn