Georges Tron, primarul localitatii franceze Draveil si fost ministru, risca 20 de ani de inchisoare, dupa ce doua functionare publice l-au acuzat de viol.

Publicat:13.12.2017, 06:24

Cele doua femei sustin ca atât Georges Tron, cât si consiliera Brigitte Gruel, le-au invitat la o sesiune de masaj, dupa care le-au violat. Incidentele ar fi avut loc între 2007 si 2010, informeaza BBC News.

Desi cei doi neaga acuzatiile, Tron a demisionat din functia guvernamentala, dupa ce a fost pus sub acuzare. Totodata, un avocat al apararii a declarat, pentru AFP, ca aceasta ar fi, de fapt, o strategie prin care oponentii politici încearca sa-l portretizeze ca pe un infractor.

Primarul si consiliera, ambii în vârsta de 60 de ani, au fost adusi în instanta joi, în localitatea Bobigny, situata la nord de Paris, fiind acuzati de viol în grup.

Cele doua victime, Virginie Ettel si Eva Loubrieu, sustin ca la angajare, Georges Tron le-a marturisit ca este practicant al reflexologiei si ca au fost presate sa ia parte la sesiuni organizate de consiliera sa. Astfel, una dintre sesiuni ar fi început cu masaj la nivelul talpilor si, ulterior, s-ar fi ajuns la agresiune sexuala si viol.

Una dintre femei a renuntat la locul de munca dupa doi ani, în 2010, si a încercat sa se sinucida, iar Eva Loubrieu ar fi fost concediata în 2009, fiind acuzata de furt, potrivit publicatiei Le Monde.

Astfel, cei doi risca 20 de ani de detentie.