O larga operatiune de cautare are loc intr-o zona muntoasa din centrul Italiei, unde un hotel a fost lovit de o avalansa. Autoritaile se tem ca in jur de 30 de oameni ar fi murit, pentru ca nu au putut iesi din hotelul ingropat in zapada. Deocamdata insa nu este clar numarul exact al mortilor. Echipele de salvare au reusit sa ajunga in zona afectata abia spre dimineata din cauza zapezii.

Publicat:19.01.2017, 15:19

Hotelul din regiunea Abruzzo aflat la 1200 de metri altitudine a fost ingropat pana la acoperis de zapada. Mai multe echipe de alpinisti si ambulantete au fost trimise acolo imediat ce s-a dat alarma.

Pe viscol si intuneric echipele au ajuns cu mare dificultate din cauza drumurilor inzapezite. Vehiculele lor au ramas blocate la 6 kilometri de hotel, iar restul distantei au parcurs-o pe schiuri. 

Avalansa a dus la prabusirea unei parti a hotelului. Bucati de ziduri au fost impinse pana la zece metri distanta. In interiorul cladirii se aflau in jur de 30 de persoane, inclusiv cel putin trei cetateni romani.

Autoritatile se tem ca acestea nu mai sunt in viata. Pompierii au reusit sa intre in hotel prin ferestrele de la ultimul etaj si verifica camera cu camera pentru a salva posibilii supravietuitori.

Pana acum, salvatorii au scos din cladire un cadavru. Alti doi oameni au fost gasiti si salvati de sub zapada, unul in stare de hipotermie. Avalansa pare sa fi fost declansata de mai mai multe cutremure cu magnitudinea de 5 grade, care s-au produs ieri in centrul Italiei.