Un meteorit s-a prabusit in apropiere de orasul Detroit, Statele Unite, provocand un cutremur de 2 grade pe sacara Richter. Din fericire nicio persoana nu a avut de suferit. Localnici insa s-au ales cu sperietura teribila.

Publicat:17.01.2018, 06:58

“Ce naiba mai este si asta?”

 Camere de bord si de supraveghere au surprins momentul in care corpul ceresc strabate atmosfera, raspandind o lumina puternica in toiul noptii, urmata de o aparenta explozie. Imediat, autoritatile au confirmat caderea meteoritului, care a provocat un cutremur de 2 grade pe scara Richter si au explicat fenomenul.

Richard BELL, PRESEDINTE ASOCIATIA ASTRONOMILOR DIN KALMAZOO: Un meteorit sau, mai degraba, o bucata de roca, sau metal a patruns in atmosfera, comprimand gazele atmosferie din fata sa, incalzindu-le, iar caldura a vaporizat corpul ceresc. Cand se intampla asemenea lucruri, este vorba despre un meteorit.” 

 Meteoritul a cazut la 8 kilometri de New Haven, un orasel cu aproximativ 4 mii 6 sute de locuitori de la periferia Detroit-ului, in apropiere de granita cu Canada.