Google+

Un punct de control al armatei ucrainene din regiunea Donetk, atacat cu un obuz: Cel putin 10 oameni au murit

Un punct de control al armatei ucrainene din regiunea Donetk, atacat cu un obuz: Cel putin 10 oameni au murit
Embed:

Un punct de control al armatei ucrainene din regiunea Donetk a fost atacat cu ceva timp in urma. Un obuz a nimerit intr-un autobuz de pasageri. Zece oameni au murit, iar alti 13 au fost raniti. Reuniunea de la Berlin de aseara, la care au participat ministri de externe din Ucraina, Rusia, Germania si Franta nu s-a terminat cu mari succese. Cei patru oficiali au emis o declaratie prin care cer o intrunire a grupului de contact, care ar urma sa asigure progrese in implementarea acordului de la Minsk.

 

Pana aproape de miezul noptii, asa-numitul “format Normandia” a discutat despre situatia din Ucraina. Intalnirea a avut loc cu usile inchise, iar la final nu au fost oferite multe informatii presei. Ministrul german de externe a mentionat totusi ca intre partile implicate in conflict sunt inca multe neîntelegeri. Totodata oficialii au anuntat ca o intalnire a grupului de contact, din care fac parte Rusia, Ucraina, OSCE si reprezentanti ai rebelilor, trebuie sa aiba loc cat mai curand. 

 

Pavel KLIMKIN, MINISTRUL UCRAINEAN DE EXTERNE: ”Ne-am înţeles asupra întâlnirii grupului de contact. Acest grup trebuie să se întâlnească cu reprezentanţii din Doneţk şi Lugansk, să discute despre problemele cheie.”

 

Inaintea reuniunii, ministrul german de externe a declarat ca situatia din Ucraina este in continuare foarte tensionata. 

 

Frank WALTER-STEINMEIER, MINISTRUL GERMAN DE EXTERNE: ”Nu avem încă o soluţie pentru ieşirea din criză, dar trebuie încă o dată să încercăm să găsim o cale de reglementare paşnică. De aceea i-am invitat din nou la Berlin pe colegii mei din Franţa, Ucraina şi Rusia.”

 

La intalnire s-a discutat si despre posibilitatea organizarii unui summit cu participarea presedintilor Rusiei, Ucrainei, Frantei si Germaniei. Reuniunea ar urma sa aiba loc in capitala Kazahstanului. Totusi data intalnirii nu a fost stabilita. Anterior, presedintele Ucrainei a anuntat ca summitul de la Astana va avea loc pe 15 ianuarie. Intre timp, violentele din estul separatist face noi victime. Doi civili si un soldat si-au pierdut viata noaptea trecuta. Presa scrie ca rebelii au deschis focul asupra armatei de zeci de ori. Oamenii din aceste regiuni au ajuns la limita existentei si sunt nemultumiti de viata pe care o duc. 

 

”Ce să mâncăm? Am doi nepoţi. Fiica şi ginerele nu lucrează. Eu cu soţul suntem pensionari. Cum să trăim? Nu avem bani nici de pâine.”

 

”Cum am supravieţuit după al Doilea Război Mondial? Aşa supravieţuim şi acum. „

 

Separatistii au anuntat ca soldatii au deschis focul asupra lor de circa 66 de ori. Iar din aceasta cauza, zeci de case au fost distruse. De la inceputul ostilitatilor din aprilie, 4700 de oameni au murit.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn