Un roman a fost retinut in Londra si a fost acuzat de infractiuni de sclavie moderna, dupa ce politistii londonezi au descoperit in urma unor perchezitii ca peste 50 de persoane erau exploatate de catre acesta.

Publicat:23.02.2018, 10:19

Poliţiştii din Londra au efectuat percheziţii la cinci adrese, într-o investigaţie privind exploatarea muncitorilor veniţi din Europa de Est.


În urma acestora, oamenii legii au descoperit ca zeci de muncitori erau abuzaţi pe şantierele de construcţii şi ameninţaţi cu violenţa.

La cele cinci adrese percheziţionate de poliţişti au fost gasiţi cetaţeni români şi moldoveni. 23 de persoane au fost gasite locuind într-o casa, înghesuiţi, inclusiv şase femei şi doi copii, scrie globalconstructionreview.com.

Zece persoane au fost preluate de autoritaţi pentru declaraţii, inclusiv doi adolescenţi în vârsta de 15 ani, carora li s-a cerut sa vorbeasca despre condiţiile de munca oferite de concetaţeanul lor.

Un cetaţean român în vârsta de 20 ani a fost reţinut şi va fi interogat.

Capacitatea noastra de a investiga şi de a lua masuri pentru a întrerupe criminalitatea şi abuzul de munca este în creştere. Prioritatea noastra este de a proteja muncitorii vulnerabili şi abuzul la locul de munca”, a declarat Tony Byrne, ofiţer superior de ancheta.