Un barbat din Barlad a fost retinut pentru ca si-a batut copiii, iar cand acestia au fost luati de asistentii sociali, a dat foc casei.

Publicat:15.01.2019, 08:47

Trei copii în vârsta de 2, 5 si 11 ani au fost preluati în regim de urgenta de reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui, dupa ce fata mai mare a sunat la numarul de urgenta 112 si a cerut sprijin din partea autoritatilor, spunând ca tatal îi neglijeaza si are un comportament agresiv.

Cei trei copii locuiau împreuna cu bunica materna si cu tatal, mama lor fiind plecata la munca în strainatate. Apelul la numarul 112 a fost facut când tatal nu se afla la domiciliu.

“Evaluarea initiala a victimelor a confirmat existenta situatiei de risc major pe fondul unui climat familial tensionat marcat de violenta fizica si verbala din partea tatalui. Cei trei copii au mai fost în atentia institutiei noastre si în trecut, dat fiind faptul ca parintii acestora întâmpinau dificultati în gestionarea resurselor financiare si de relationare intrafamiliala, situatie generatoare de abuz psiho-emotional în forma continua. Concluziile evaluarii initiale au condus la stabilirea masurii de protectie speciala plasament în regim de urgenta în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenta pentru Copilul Abuzat Neglijat si Exploatat Bârlad. Copiii mentin în continuare relatii personale cu bunica materna întrucât aceasta manifesta interes fata de situatia lor”, a declarat, pentru AGERPRES, Ionut Danila din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui.

Când s-a întors la domiciliu si a aflat ca cei trei copii au fost luati de asistentii sociali, barbatul a incendiat locuinta, el fiind retinut pentru 24 de ore.

“Am fost sesizati cu privire la faptul ca un barbat de 43 de ani din Bârlad a incendiat un imobil care apartine soacrei sale. El a aruncat cu combustibil si a dat apoi foc, prejudiciul estimat ridicându-se la aproximativ 20.000 lei. Incidentul s-a petrecut dupa ce copiii sai au sunat la 112 si au cerut sprijin din partea autoritatilor. În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penala pentru savârsirea infractiunii de distrugere prin incendiere. Daca în urma audierilor se va constata ca barbatul se face vinovat si de savârsirea altor infractiuni, cercetarea penala urmeaza sa fie extinsa”, a declarat, marti, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, Bogdan Gheorghita.

Barbatul urmeaza sa fie prezentat în fata magistratilor de la Judecatoria Bârlad, cu propunere de arestare preventiva.