O portiune a unui viaduct al autostrazii A10 s-a prabusit marti langa orasul Genova, in nord-vestul Italiei. Un prim bilant indica 35 morti, insa numarul acestora se asteapta sa creasca.

Publicat:14.08.2018, 11:39

Stirea se actualizeaza. 

Deocamdata, cei de la Ministerul Afacerilor Externe de la noi spun ca nu au informatie daca printre victime sunt si moldoveni.

Ce se stie pâna acum despre prabusirea viaductului Morandi lânga Genova

â–º Un viaduct s-a prabusit în Italia, pe autostrada A10, lânga Genova

â–º Echipele de salvare au descoperit mai multe masini cazute, cu persoane decedate în interior, potrivit ANSA.

â–ºSeful serviciului local de ambulanta a declarat ca zeci de persoane si-ar fi pierdut viata, potrivit Reuters

â–º”Pare sa fie vorba de o tragedie uriasa”, a declarat marti ministrul infrastructurii si transportului, Danilo Toninelli

Desfasurarea evenimentelor:

UPDATE 18:30 Bilanţul morţilor a urcat la 35 de oameni, printre care şi un copil, relateaza La Repubblica.

UPDATE 16:20 Primele informatii oficiale arata ca 22 de oameni si-au pierdut viata în urma tragediei din Genova, printre care si un copil. ”Dimensiunea tragediei este epocala, zeci de morti printre cei care au cazut de pe viaduct. Pompierii împreuna cu medicii scot în continuare raniti, unii dintre ei ajungând deja la spitalele din Genova”, se arata într-un comunicat al autoritatilor italiene.


UPDATE 15:30 O persoana a fost scoasa în viata, marti, dintre darâmaturile viaductului care s-a surpat în apropiere de orasul Genova (nord) si era transportata cu un elicopter la spital, potrivit Ansa, scrie The Associated Press. 

UPDATE 15.13: Printre morti se afla si un copil, iar cinci persoane sunt în stare critica, potrivit ANSA.

UPDATE 15.02: Protectia civila din Italia a anuntat ca toti cei care doresc sa obtina informatii, inclusiv români, pot apela numarul gratuit 800.640.771

UPDATE 15.00: Imagini AICI cu momentul în care podul Morandi s-a prabusit în Italia: ”Dumnezeule, Dumnezeule!”

UPDATE 14.48: Un prim bilant indica 11 morti, anunta Corriere dela Serra.

UPDATE 14.45: Ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat ca este vorba despre o “tragedie uriasa”.

Primele imagini difuzate de media arata viaductul într-un nor de praf, cu o portiune de mai multe zeci de metri lipsa, într-o zona ce pare mai degraba industriala.

Potrivit pompierilor, podul Morandi s-a prabusit în jurul orei 12.00 (10.00 GMT), iar la fata locului au fost trimise echipe de interventie, potrivit Agerpres.

 Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare si munte, autostrada parcurge portiuni lungi de viaducte si tuneluri.

„Dimensiunile sunt uriase, sunt zeci de morti” spune Francesco Bernano, seful serviciului de urgenta din Genova, citat de Adnkronos.

Autostrada A10 a fost construita în anii 1960. În 2016 au avut loc lucrari de consolidare a viaductului.

Pe Instagram-ul ProTv Chisinau gasiti imaginile momentului din Moldova, dar si din lume!

Sursa: Agerpres