Google+

Zeci de conturi de Facebook si Instagram au fost inchise in SUA, inainte de alegerile de azi

Facebook a anuntat luni, 5 noiembrie, ca a blocat aproximativ 30 de conturi, dar si 85 de conturi pe reteaua de sharing Instagram pe care o detine, care ar putea avea legaturi cu entitati straine si ar servi la ingerinte in alegerile legislative americane de la jumatatea mandatului.

 

„În cadrul eforturilor noastre pentru a împiedica ingerinţele pe Facebook în timpul alegerilor, suntem în contact permanent cu autorităţile însărcinate cu aplicarea legii, cu experţii externi şi cu alte companii din întreaga lume. Duminică dimineaţă (4 noiembrie – n.r.), autorităţile însărcinate cu aplicarea legii ne-au contactat pe tema unor activităţi pe care le-au descoperit recent şi care, în opinia lor, ar putea avea legături cu entităţi străine. Investigaţiile noastre preliminare au identificat până în prezent circa 30 de conturi Facebook şi 85 de conturi Instagram ce ar putea fi angajate în activităţi ilegale coordonate. Am blocat imediat aceste conturi şi suntem pe cale de a efectua o anchetă mai aprofundată”, a informat Facebook într-un comunicat, citat de Agerpres.

 

Astăzi, în Statele Unite, au loc alegerile legislative de la jumătatea mandatului, al căror rezultat va fi crucial pentru restul mandatului preşedintelui Donald Trump.

 

Recent, a fost prins un american care a construit o bombă de 90 de kilograme, pe care voia să o detoneze chiar în ziua alegerilor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn