Facebook a anuntat luni, 5 noiembrie, ca a blocat aproximativ 30 de conturi, dar si 85 de conturi pe reteaua de sharing Instagram pe care o detine, care ar putea avea legaturi cu entitati straine si ar servi la ingerinte in alegerile legislative americane de la jumatatea mandatului.

Publicat:06.11.2018, 08:12

„În cadrul eforturilor noastre pentru a împiedica ingerintele pe Facebook în timpul alegerilor, suntem în contact permanent cu autoritatile însarcinate cu aplicarea legii, cu expertii externi si cu alte companii din întreaga lume. Duminica dimineata (4 noiembrie – n.r.), autoritatile însarcinate cu aplicarea legii ne-au contactat pe tema unor activitati pe care le-au descoperit recent si care, în opinia lor, ar putea avea legaturi cu entitati straine. Investigatiile noastre preliminare au identificat pâna în prezent circa 30 de conturi Facebook si 85 de conturi Instagram ce ar putea fi angajate în activitati ilegale coordonate. Am blocat imediat aceste conturi si suntem pe cale de a efectua o ancheta mai aprofundata”, a informat Facebook într-un comunicat, citat de Agerpres.

Astazi, în Statele Unite, au loc alegerile legislative de la jumatatea mandatului, al caror rezultat va fi crucial pentru restul mandatului presedintelui Donald Trump.

Recent, a fost prins un american care a construit o bomba de 90 de kilograme, pe care voia sa o detoneze chiar în ziua alegerilor.