Au fost momente de panica in statul american Massachusetts, dupa ce un sir de explozii a zguduit cateva imobile. Autoritatile suspecteaza probleme la reteaua de alimentare cu gaze. Nimeni nu si-a pierdut viata, insa cel putin sase oameni au fost raniti.

Publicat:14.09.2018, 05:40

Zeci de explozii, declansate aparent de ruptura unei conducte de gaz, s-au produs ieri in trei localitati de langa Boston, provocand ranirea a cel putin sase oameni. In urma deflagratiilor au izbucnit mai mult incendii. Imaginile difuzate de televiziunile locale ii arata pe pompieri luptand cu flacarile.

“- Eu locuiesc chiar aici, iesisem cu cainii afara si atunci am auzit. - Ce sunet a fost? - O explozie foarte mare.”

Strazile s-au cufundat in intuneric dupa ce echipele de interventie au taiat curentul si au inceput operatiunile de oprire a furnizarii de gaz in zona, in incercarea de a preveni alte explozii. 

Deocamdata nu se stie care ar fi cauza exploziilor. Totusi, un sef al pompierilor din regiune a declarat ca firma care asigura regiunea cu gaz a pus prea multa presiune in conducte, ceea ce a provocat scurgeri, apoi deflagratii. Compania investigheaza ce s-a intamplat in sistemul sau, adaugand ca isi va inbunatati reteaua din mai multe cartiere, inclusiv in zona unde s-au produs exploziile.