Google+

Avertismentul specialistilor despre inteligenta artificiala. Rasa umana ar putea disparea

Un razboi nuclear devastator care ar putea duce la disparitia rasei umane ar putea fi provocat de inteligenta artificiala incepand cu anul 2040, avertizeaza un specialist din domeniul securitatii.

 

Descoperirile care duc la dezvoltarea inteligenţei artificiale ar putea încuraja naţiunile să ia în considerare riscuri apocaliptice cu arsenalele lor nucleare, a mai susţinut acesta.

 

În timpul Războiului Rece, un concept numit ”distrugere reciprocă asigurată” (MAD) a menţinut o pace neclară între superputeri. Ambele părţi ale conflictului au avut puţine stimulente pentru lansarea unui atac nuclear, pentru că ar fi putut întâmpina represalii devastatoare care le-ar fi distrus.

 

Cu toate acestea, progresele înregistrate în segmentul inteligenţei artificiale ar putea demonstra faptul că acest lucru nu mai este garantat, deschizând astfel potenţialul de a elimina capacitatea inamicului de a contracara atacul şi nu poate exista niciun fel de prevenire a unui astfel de atac.

 

Avertizările au fost făcute de organizaţia Rand, o organizaţie non-profit din Santa Monica, California, care face cercetări şi analize despre forţelor armate ale Statelor Unite asupra problemelor de politică mondială.

Se spune că, în deceniile următoare, progresele înregistrate de inteligenţa artificială ar putea eroda capacitatea conceptului MAD de a controla naţiunile nucleare.

 

La fel ca în Războiul Rece din anii 1940 şi 1950, fiecare parte a viitoarelor conflicte nucleare are motive să se teamă că adversarul său obţine o tehnologie superioară.

 

Îmbunătăţirile aduse inteligenţei artificiale, combinate cu mai mulţi senzori şi date cu surse deschise, ar putea convinge ţările că capacităţile lor nucleare sunt vulnerabile. Acest lucru, spune raportul, le poate determina să ia măsuri mai drastice pentru a ţine pasul cu ţări precum SUA.

 

Unii experţi se tem că o dependenţă sporită faţă de inteligenţa artificială ar putea duce la noi greşeli catastrofale”, susţine Andrew Lohn, co-autor şi inginer asociat organizaţiei Rand, potrivit Daily Mail.

 

Este posibil să existe o presiune pentru a utiliza inteligenţa artificială. Prin urmare, menţinerea stabilităţii strategice în următoarele decenii poate fi extrem de dificilă şi toate puterile nucleare trebuie să participe la educarea instituţiilor pentru a limita riscul nuclear”, a mai explicat acesta.

 

Sursa: Daily Mail


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din IT

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn