Google+

Confirmat de Systemics PAB - Unite este operatorul cu cea mai mare acoperire a retelei 3G din tara

Raportul cu privire la acoperirea retelei 3G si a calitatii serviciilor voce de la Unite a fost publicat pe website-ul companiei Systemics PAB, care intruneste doar certificatele cu cele mai bune rezultate.

 

Potrivit studiului şi rezultatelor din raport, Unite este operatorul cu cea mai mare acoperire a reţelei 3G din ţară şi cea mai înaltă calitate voce la serviciul de telefonie mobilă.

 

Systemics PAB: La cererea operatorului de telefonie mobilă Unite, am efectuat măsurători ale calităţii serviciilor voce în Moldova. Scopul acestora a fost de a evalua modul în care proiectele de optimizare implementate de operator au influenţat calitatea serviciilor sale comparativ cu concurenţa. Măsurările noastre au arătat că Unite, aparţinând companiei Moldtelecom, dispune de cea mai mare acoperire a reţelei 3G, din ţară. Totodată, reţeaua Unite a obţinut şi cele mai bune rezultate în cadrul testelor efectuate şi oferă, prin urmare, cea mai înaltă calitate la serviciile voce.

 

Aceste rezultate confirmă faptul că abonaţii Unite care deţin în proporţie de peste 80 % smartphone-uri, se bucură de conectivitate continuă şi stabilitate la servicii voce de cea mai înaltă calitate în reţea 3G, oricând şi din orice colţ al ţării. Studiul efectuat de Systemics PAB a evaluat gradul de acoperire a tuturor reţelelor 3G din ţară, ca rezultat al căruia reţeaua Unite a obţinut cel mai mare punctaj total, fiind desemnată reţeaua cu cea mai mare acoperire, în test.

 

Pe parcursul ultimilor 2 ani, Unite a investit semnificativ în calitatea serviciilor oferite, în pofida faptului că piaţa serviciilor de telefonie mobilă este cu tendinţă de stagnare. Anume această abordare profesionistă a adus companiei cele mai spectaculoase rezultate atât în ce priveşte calitatea precum şi în creşterile spectaculoase înregistrate la numărul de abonaţi şi venituri.

 

Au fost realizate şi implementate mai multe acţiuni orientate să îmbunătăţească calitatea vocii în segmentul ”mobile to mobile”. În acest scop, au fost puse in aplicaţie cele mai performante codecuri de voce, care au îmbunătăţit substanţial calitatea serviciilor. Au fost parcurse mii de kilometri in regim de drive-test pentru ajustarea parametrilor reţelei şi a capacităţilor, la nevoile clientului final, fapt ce a permis garantarea continuităţii legăturii pe toată durata apelului şi asigurarea unei experienţe incomparabile în utilizarea serviciilor de telefonie mobilă Unite.

 

Rezultatele acestor acţiuni întreprinse au fost evaluate în cadrul măsurărilor realizate de către Systemics PAB - unul dintre liderii internaţionali în domeniul studiului calităţii reţelelor. În urma măsurărilor, Unite a obţinut cel mai înalt scor total al parametrilor analizaţi în test. Prin urmare, abonaţii Unite, se bucură de o experienţa voce superioară în care conexiunea este stabilă durata de stabilire a acesteia foarte rapidă, apelurile se realizează fără întreruperi, iar vocea este perfect retransmisă. 

 

Systemics - PAB este specializat în servicii independente de benchmarking QoE şi oferă sisteme de testare şi monitorizare pentru reţelele mobile. Misiunea companiei este de a ajuta operatorii să înţeleagă problemele care afectează calitatea în reţelele lor, şi să lucreze cu aceştia în direcţia implementării cu succes a iniţiativelor de îmbunătăţire a calităţii. 

 

În urma colaborării, pe evaluarea acţiunilor întreprinse de Unite, Systemics PAB a confirmat rezultatele favorabile obţinute, certificând Unite drept reţea 3G cu cea mai mare acoperire şi cu cea mai înaltă calitate voce din Moldova.

 

Rezultatele studiului aici

 

Moldtelecom este operatorul numărul 1 în servicii integrate mobile – fixe – Internet – TV. 

 

*Acest articol este un produs comercial


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din IT

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn