Raportul cu privire la acoperirea retelei 3G si a calitatii serviciilor voce de la Unite a fost publicat pe website-ul companiei Systemics PAB, care intruneste doar certificatele cu cele mai bune rezultate.

Publicat:17.05.2018, 08:48

Potrivit studiului si rezultatelor din raport, Unite este operatorul cu cea mai mare acoperire a retelei 3G din tara si cea mai înalta calitate voce la serviciul de telefonie mobila.

Systemics PAB: La cererea operatorului de telefonie mobila Unite, am efectuat masuratori ale calitatii serviciilor voce în Moldova. Scopul acestora a fost de a evalua modul în care proiectele de optimizare implementate de operator au influentat calitatea serviciilor sale comparativ cu concurenta. Masurarile noastre au aratat ca Unite, apartinând companiei Moldtelecom, dispune de cea mai mare acoperire a retelei 3G, din tara. Totodata, reteaua Unite a obtinut si cele mai bune rezultate în cadrul testelor efectuate si ofera, prin urmare, cea mai înalta calitate la serviciile voce.

Aceste rezultate confirma faptul ca abonatii Unite care detin în proportie de peste 80 % smartphone-uri, se bucura de conectivitate continua si stabilitate la servicii voce de cea mai înalta calitate în retea 3G, oricând si din orice colt al tarii. Studiul efectuat de Systemics PAB a evaluat gradul de acoperire a tuturor retelelor 3G din tara, ca rezultat al caruia reteaua Unite a obtinut cel mai mare punctaj total, fiind desemnata reteaua cu cea mai mare acoperire, în test.

Pe parcursul ultimilor 2 ani, Unite a investit semnificativ în calitatea serviciilor oferite, în pofida faptului ca piata serviciilor de telefonie mobila este cu tendinta de stagnare. Anume aceasta abordare profesionista a adus companiei cele mai spectaculoase rezultate atât în ce priveste calitatea precum si în cresterile spectaculoase înregistrate la numarul de abonati si venituri.

Au fost realizate si implementate mai multe actiuni orientate sa îmbunatateasca calitatea vocii în segmentul ”mobile to mobile”. În acest scop, au fost puse in aplicatie cele mai performante codecuri de voce, care au îmbunatatit substantial calitatea serviciilor. Au fost parcurse mii de kilometri in regim de drive-test pentru ajustarea parametrilor retelei si a capacitatilor, la nevoile clientului final, fapt ce a permis garantarea continuitatii legaturii pe toata durata apelului si asigurarea unei experiente incomparabile în utilizarea serviciilor de telefonie mobila Unite.

Rezultatele acestor actiuni întreprinse au fost evaluate în cadrul masurarilor realizate de catre Systemics PAB - unul dintre liderii internationali în domeniul studiului calitatii retelelor. În urma masurarilor, Unite a obtinut cel mai înalt scor total al parametrilor analizati în test. Prin urmare, abonatii Unite, se bucura de o experienta voce superioara în care conexiunea este stabila durata de stabilire a acesteia foarte rapida, apelurile se realizeaza fara întreruperi, iar vocea este perfect retransmisa. 

Systemics - PAB este specializat în servicii independente de benchmarking QoE si ofera sisteme de testare si monitorizare pentru retelele mobile. Misiunea companiei este de a ajuta operatorii sa înteleaga problemele care afecteaza calitatea în retelele lor, si sa lucreze cu acestia în directia implementarii cu succes a initiativelor de îmbunatatire a calitatii. 

În urma colaborarii, pe evaluarea actiunilor întreprinse de Unite, Systemics PAB a confirmat rezultatele favorabile obtinute, certificând Unite drept retea 3G cu cea mai mare acoperire si cu cea mai înalta calitate voce din Moldova.

Rezultatele studiului aici

Moldtelecom este operatorul numarul 1 în servicii integrate mobile – fixe – Internet – TV. 

*Acest articol este un produs comercial