Google+

Cum afli daca esti spionat: aceasta aplicatie te scapa de griji

Daca te intrebi cum afli daca esti spionat, raspunsul vine de la Edward Snowden, fostul colaborator NSA. El a starnit o adevarata revolutie cand a aratat ca agentia spiona oameni pe internet. SnoopSnitch este o aplicatie pentru cei care isi fac griji.

 

Dezvăluirile lui Snowden au dus la o isterie în masă în ceea ce priveşte protecţia datelor personale. De la giganţi ca Facebook şi Yahoo la dezvoltatorii de aplicaţii şi producătorii de hardware, toţi au fost prinşi în mijlocul evenimentelor. De asemenea, s-au îngrămădit să ofere uneltele necesare protejării informaţiilor utilizatorilor. Aşa ajungem la discuţia: cum afli dacă eşti spionat?

 

Cei de la compania germană Security Research Labs au dezvoltat aplicaţia SnoopSnitch pentru Android ca să vezi când eşti spionat. Spre deosebire de alte programe apărute după dezvăluirile despre NSA, SnoopSnitch nu maschează traficul de pe mobil şi nu încearcă să blocheze atacurile hackerilor.

Ce face aplicaţia care îţi permite să afli dacă eşti spionat

 

Aplicaţia SnoopSnitch îi avertizează pe utilizatori în cazul în care un hacker sau un angajat al vreunei agenţii de securitate încearcă să le intercepteze apelurile sau traficul de date. Practic, poate detecta dacă cineva foloseşte sisteme de tip International Mobile Subscriber Identity (IMSI) sau vulnerabilităţi ale sistemului Android ca să spioneze un dispozitiv.

 

Sistemele IMSI, cunoscute şi sub numele de „stingray” (trad. – pisică de mare), sunt foarte folosite de către hackeri sau agenţiile guvernamentale pentru a spiona. Le permit să asculte apeluri private, să citească SMS-uri sau să localizeze utilizatorii, folosindu-se turnurile de semnal GSM.

 

Noua aplicaţie colectează şi analizează datele radio pentru a-i avertiza pe utilizatori în cazul în care conexiunea nu este sigură. Din păcate, nu toată lumea îşi va putea instala aplicaţia.

 

SnoopSnitch poate rula numai pe smartphone-urile rootate care rulează Android 4.1 (sau versiuni mai noi) şi care sunt echipate cu SoC-uri Qualcomm. O poţi descărca din Play Store dacă telefonul întruneşte cerinţele de mai sus.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din IT

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn