Google+

Eveniment Moldcell ”Datele cu Caracter Personal intr-o Societate Informationala”

In luna Europeana a Securitatii Cibernetice 2017, compania Moldcell, in parteneriat cu Centrul National pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal al RM, a organizat un eveniment dedicat protejarii datelor cu caracter personal.

 

Reprezentanţii Moldcell şi CNPDCP au vorbit despre rolul, importanţa şi necesitatea asigurării unui nivel înalt de protecţie a datelor cu caracter personal, pentru a face faţă dezvoltării exponenţiale a tehnologiilor informaţionale.

 

Prezenţa CNPDCP, în calitate de autoritate principală de control în acest domeniu, a fost mai mult decât necesară, în vederea abordării legislative a acestui subiect şi a măsurilor coercitive implicate, în mod special prin disponibilitatea manifestată de a oferi suport  tuturor operatorilor de date cu caracter personal pentru asigurarea alinierii acestora cadrului normativ.

 

”Scopul principal este de a disemina domeniul protecţiei datelor, precum şi de informa societatea care sunt riscurile automatizării proceselor informaţionale. Cetăţenii tot mai mult solicită să le fie protejată identitatea, să le fie protejate datele[...], şi noi ne bucurăm şi apreciem aceste solicitări şi cu siguranţă o să venim cu noi reglementări în acest domeniu, pentru ca societatea şi fiecare persoană fizică în parte să se simtă protejată.” Sergiu Bozianu, Şef Adjunct Direcţia Generală Supraveghere şi Conformitate, CNPDCP.

 

Dreptul la confidenţialitatea datelor cu caracter personal şi la viaţa privată, precum şi libertatea de exprimare, sunt drepturi fundamentale ale omului, iar respectarea acestor drepturi stă la baza principiului de funcţionare a companiei Moldcell. În cadrul evenimentului, reprezentanţii Moldcell au împărtăşit experienţa lor în vederea implementării unor măsuri complexe pentru asigurarea unui proces de prelucrare a datelor cu caracter personal securizat conform normelor legislative şi celor mai bune practici internaţionale. Totodată, au fost prezentate noutăţile, perspectivele şi tendinţele internaţionale în domeniul protecţiei datelor cu caracter personal.

 

”Datele personale reprezintă baza pentru apariţia şi dezvoltarea unei varietăţi de tehnologii viitoare. Pe de altă parte, furnizarea tuturor datelor cu caracter personal poate duce la încălcarea dreptului la viaţă privată. Echilibrul poate fi atins doar prin stabilirea unor reguli clare pentru ambele părţi ale acestui proces - atât pentru operatorul de date cu caracter personal, cât şi pentru proprietarul acestora. Combinaţia dintre acte legislative, conştientizarea proprietarilor de informaţii, standardizarea şi transparenţa procesării datelor personale de către operator - ar trebui să creeze o balanţă necesară între respectarea drepturilor şi dezvoltarea tehnologiilor şi a serviciilor.” Serghei Uzun, Responsabil de Secutitatea Informaţională, Moldcell.

 

”În cadrul companiei avem un proces bine definit şi dedicat protecţiei datelor cu caracter personal, bazat pe instrucţiuni, reguli şi standarde înalte la nivel de grup şi dictate de necesităţile unei societăţi informaţionale. Deasemenea, activează responsabili de confidenţialitatea datelor cu roluri bine definite în sprijinirea eforturilor noastre de asigurare a confidenţialităţii. Încorporăm confidenţialitatea în procedurile noastre de zi cu zi şi restructurăm felul în care ne desfăşurăm activitatea până la designul serviciilor şi reţelelor noastre, făcând din politică o componentă naturală a interacţiunii noastre cu clienţii şi datele personale ale acestora.” Diana Buciuşcan, Responsabil de Protecţia Datelor cu Caracter Personal, Moldcell.

 

*Acest articol este un produs comercial


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din IT

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn