Google+

Google a lansat smartphone-ul Nexus 5 si Android "KitKat". VIDEO

Google a prezentat smartphone-ul Nexus 5, produs de LG Electronics, si o noua versiune a sistemului de operare Android, denumita "KitKat", care aduce imbunatatiri semnificative.

 

Nexus 5 a fost dezvoltat de Google impreuna cu LG si este bazat pe smartphone-ul LG G2, avand specificatii tehnice similare. Terminalul cu ecran de 5 inci este disponibil prin magazinul online al Google, pe anumite piete, de la 349 dolari (350 euro in Europa), pana la 399 dolari (400 euro), in functie de spatiul de stocare interna ales.

 

Cele doua modele se diferentiaza prin design si anumite functii specifice - una dintre principalele caracteristici aparte ale modelului LG G2 este amplasarea butoanelor pentru controlul volumului sonor pe spatele dispozitivului, sub obiectivul camerei foto.

 

Noul produs din gama Google Nexus vine cu dotari premium, este primul smartphone care ruleaza noua versiune a Android si are un pret mai mic fata de dispozitivele de varf de la companiile concurente. Google pastreaza astfel sablonul seriei de smartphone-uri Nexus, oferite in magazinul online al companiei la preturi mai reduse fata de modelele cu dotari echivalente de la alti producatori.

 

Sistemul de operare Android "KitKat", versiunea 4.4, aduce imbunatatiri la sistemul de comenzi vocale si pentru platforma Google Now. Noua versiune Android este optimizata pentru smartphone-uri mai ieftine.

 

Astfel, Google promite ca Android KitKat va rula mai fluid pe terminale low-cost si va elimina diferentele majore de software dintre astfel de dispozitive si modelele premium, compania tintind extinderea pe pietele emergente.

 

"Pentru 2014, scopul nostru este sa ajungem la urmatorul miliard de oameni. Asta este o tema principala a KitKat", a declarat Sundar Pichai, senior vice president la Google, intr-o coferinta sustinuta joi la San Francisco.

 

 


Citeste mai multe despre: google, smartphone, nexus5,

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn