Google+

Prima companie din istorie care valoreaza un trilion $. Actiunile cresc cu 50.000 %

Apple tocmai a devenit prima companie americana care a depasit valoarea de piata de un trilion de dolari, scrie BBC.

Acţiunile gigantului IT au depăşit, joi, 207 dolari la bursa din New York, ceea ce dus capitalizarea companiei la peste un trilion de dolari.

 

Acţiunile au urcat cu 9% faţă de şedinţa de miercuri, pe fondul rezultatelor financiare peste aşteptări.

 

Din 1980, de când a fost listată pe bursă, acţiunile Apple au crescut cu 50.000%. În aceeaşi perioadă, indicele S&P 500 a urcat cu aproape 2.000%.

 

Singura companie care a mai atins acest nivel al capitalizării a fost gigantul chiez PetroChina, în 2007, când a fost listat la bursă, dar a coborât rapid sub el.

 

Apple anticipează pentru trimestrul al patrulea fiscal venituri de 60-62 miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor, de 59,6 miliarde de dolari, potrivit datelor Thomson Reuters.

 

Producătorul iPhone lansează de obicei modele noi în septembrie, lună care include câteva zile din trimestrul patru. În luna septembrie a acestui an, analiştii anticipează lansarea unor modele cu ecrane de tipul celui cu care este dotat iPhone X, alături de alte funcţii.

 

Apple a vândut 41,3 milioane de iPhone-uri în trimestrul trei fiscal, cu o jumătate de milion mai puţine decât aşteptările. Dar preţul mediu de vânzare a depăşit aşteptările cu 30 de dolari, atingând 724 de dolari.

 

Şi celelalte produse ale companiei au obţinut rezultate bune în trimestrul al treilea, inclusiv magazinul de aplicaţii şi cel de muzică. Analiştii se mai aşteaptă ca Apple să lanseze în curând un serviciu video, cu care să concureze servicii precum Netflix şi Prime, al Amazon.com.

 

Cu toate acestea, Apple a căzut pe locul al treilea în clasamentul celor mai mari producători de telefoane inteligente în funcţie de vânzări, americanii fiind depăşiţi de chinezii de la Huawei.

 

Apple a început să vândă computere în 1976, dar a dat lovitura în secolul 21, odată cu lansarea gadgeturilor personale iPod, în 2001, şi iPhone, în 2007. De atunci, gigantul IT a lansat 18 modele diferite de iPhone şi a vândut mai mult de 1,2 miliarde de telefoane în întreaga lume.

 

Pe lângă Apple, şi alte companii ar putea ajunge în acest an la o capitalizare de un trilion de dolari. Potrivit estimărilor realizate de banca Morgan Stanley, Microsoft şi Amazon ar putea depăşi şi ele această valoare în viitorul apropiat.

Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din IT

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn