Google+

Aleksandr Lukasenko, seful statului Belarus a daruit tarii noastre 5 tractoare in valoare de 100 de mii de euro, iar Dodon l-a rasplatit cu vin de casa, miere de albine si nuci - VIDEO

Aleksandr Lukasenko, seful statului Belarus a daruit tarii noastre 5 tractoare in valoare de 100 de mii de euro, iar Dodon l-a rasplatit cu vin de casa, miere de albine si nuci - VIDEO
Embed:

A doua zi a vizitei liderului de la Minsk s-ar putea sa dea roade, la propriu. Aleksandr Lukasenko si Igor Dodon au semanat porumb la Porumbeni. Recolta prezidentiala va ajunge la toamna in Belarus, a promis Dodon. Daca va incolti! - i-a dat imediat replica Lukasenko. Seful statului Belarus a daruit tarii noastre cinci tractoare in valoare de 100 de mii de euro, iar Dodon l-a rasplatit cu vin de casa, miere de albine si nuci.

 

La bordul a doua tractoare si ghidati de instructori, cei doi sefi de stat au parcurs mai putin de 300 de metri. In felul acesta au semanat porumb.

 

Igor DODON, PRESEDINTE RM:Sunt foarte fericit ca pentru prima data, in Moldova, noi am semanat porumb. ”

 

Aleksandr LUKASENKO, PRESEDINTE REPUBLICA BELARUS: “Sa dea Domnul sa incolteasca!”

 

Igor DODON, PRESEDINTE RM: “Sunt sigur ca porumbul va rasari. Si la toamna, va voi tine la curent, neaparat vom exporta recolta in Belarus.”

 

Soiul a fost ales cu grija. Este vorba de un hibrid moldovenesc.

 

Vasile MATICIUC, DIRECTOR INSTITUTUL DE FITOTEHNIE “PORUMBENI”:La toamna vom face comparatie intre recolata semanata de presedinte si cea semanata de mecanizatorii nostri.”

 

Liderii insa nu au condus tractoarele noi donate de Belarus Moldovei. Asta fiindca utilajele au ramas la Chisinau. Valoarea celor cinci unitati ajunge la 100 de mii de euro.

 

Igor DODON, PRESEDINTE RM: “- Vor fi transmise primariilor din Moldova. Este vorba de 4 localitati rurale. Unul pentru Gagauzia si doua autospeciale pentru doua orase de la nordul tarii. - Sunt satele ale caror primari sunt socialisti? - Nu doar.”

 

Darurile lui Dodon au fost mai modeste.

 

Igor DODON, PRESEDINTE RM:  ”Cateva lazi de vin, cateva butoaie de vin de al meu de la Sadova, miere de casa si nuci.”

 

Lukasenko spune ca s-a simtit bine aseara cand a luat cina cu Igor Dodon la Condrita. Evident, Dodon s-a laudat cu beciul pe care il are.

 

Aleksandr LUKASENKO, PRESEDINTE REPUBLICA BELARUS: “Vreau ca voi sa fiti aici stapanii propriului pamant - suverani si independenti."

 

Liderul de la Minsk a evitat sa comenteze conjunctura internationala, avand in vedere tensiunile politice dintre Rusia si Stalele Unite sau Marea Britanie.

 

Aleksandr LUKASENKO, PRESEDINTE REPUBLICA BELARUS:  “Priviti in ansamblu - pretul petrolului a crescut. Nu voi continua. Ganditi-va!”

 

De la Institutul de Fitotehnie “Porumbeni”, Lukasenko s-a indreptat spre Guvern, unde a avut o discutie cu prim-ministrul Pavel Filip.

 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU RM: Astazi a fost semnat contractul de achizitie a microbuzelor din Belarus./Este o perspectiva clara de a folosi acordul de liber schimb si acest produs sa fie de origine moldoveneasca, dar cu radacini belaruse sa fie exportate in UE.”

 

Aleksandr LUKASENKO, PRESEDINTE REPUBLICA BELARUS: Eu in Moldova iubesc mai mult Moldova decat insusi premierul. Aici mi-am petrecut tineretea si aceste emotii joaca un rol important in politica.”

 

Lukasenko a decolat de pe aeroportul Chisinau dupa ora 16.00. Ultima data, el a venit la noi in 2014 la invitatia presedintelui de atunci, Nicolae Timofti.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn