Lui Pavel Filip ii pare rau pentru profesorii de la Orizont care au ajuns in inchisorile din Turcia. Premierul spune ca dascalii nu au fost extradati si nu au fost expulzati, ci au fost indepartati. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Publicat:16.11.2018, 07:02

Lorena BOGZA: "Unde sunt masinile TOMA?"

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Cred ca sunt la MAI. Eu nu le-am vazut, dar asa ar fi bine sa fie."

Lorena BOGZA: "Cine a solicitat acest ajutor?"

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Nu stiu si nu sunt sigur ca cineva a solicitat acest ajutor. Turcii sunt producatori de aceste masini. Ii multumesc lui Recep Erdogan si sper ca aceste masini vor fi folosite pentru protectia si securitatea cetatenilor." 

[...]

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "A fost o surpriza acest lucru. Trebuie sa folosim termenii corecti, pentru ca nu au fost extradati acesti cetateni. Este indepartarea cetatenilor, nu au fost extradati si nu au fost expulzati."

Pe 6 septembrie, mai multe persoane din conducerea liceului moldo-turc Orizont, printre care si directorul institutiei au fost declarate indezirabile si expulzate din Moldova pentru ca, potrivit SIS, ar avea legatura cu o grupare islamista.