Google+

Presa americana l-a comparat pe Vlad Plahotniuc cu Tywin Lannister din serialul Games of Thrones - FOTO

Revista americana The Hill a publicat un articol despre viata politica din Republica Moldova. In articol se spune ca cea mai mare problema a Moldovei este politica corupta, care permite Moscovei sa-si mareasca influenta.

 

The Hill scrie ca singurul oligarh din Republica Moldova este Vlad Plahotniuc, si ca acesta impreuna cu fiul lui Vladimir Voronin, au cladit coruptia, raid-uri si operatiuni ilegale. 

 


"Plahotniuc este cea mai puternica persoana din Moldova si este un membru de rang inalt al Partidului Democrat (PDM). Averea sa neta este aproape de doua miliarde de dolari. Plahotniuc nu detine in prezent nici o functie oficiala in stat, dar ar candida pentru functia de presedinte in toamna", scriu cei de la The Hill. 

 

 


"Aceasta persoana influenta a capturat statul moldovenesc. Pentru a-si construi imperiul, el a privatizat banci, hoteluri, canale de televiziune, chiar si cantina parlamentara. Un miliard de dolari ar fi fost fraudat dintr-o banca mare din Moldova, la furt au participat si alti politicieni."

 

 

 

 

Revista din SUA l-a comparat pe Vlad Plahotniuc cu Tywin Lannister, unul dintre personajele negative din serialul Urzeala tronurilor, pentru ca amandoi doresc sa controleze statele in care traiesc, faca asta de dupa cortina. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din POLITIC

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn