Galagie la Primarie. Cateva persoane in frunte cu moldoveanul de culoare, John Onoje, au protestat impotriva desfasurarii manifestatiei de 9 mai, organizate de Ambasada Rusiei. Manifestantii au cerut anularea concertului din Piata Marii Adunari Nationale sau schimbarea locatiei. Protestarii l-au numit tradator pe primar. La randul sau, Dorin Chirtoaca spune ca nu a stiut ca manifestatia va fi organizata de Ambasada Rusiei.

Publicat:07.05.2013, 09:57

Protestatarii s-au aratat indignati ca  Primaria a permis desfasurarea in centrul capitalei a concertului de 9 mai, organizat de Ambasada Rusiei. Spectacolul va fi sustinut de doi interpreti rusi, Lev Lescenco si Iosif Cobzon, cunoscuti pentru piesele lor patriotice. Potrivit ziarului Adevarul, Kobzon a primit vara trecuta 55 de mii de dolari pentru un concert sustinut la Donetk, in timp ce onorariile lui Lescenko sunt de pana la 10 mii. Spectacolul este sponsorizat de omul de afaceri Ilan Shor.

 

Protestarii au incercat sa patrunda in sala in care se desfasura sedinta Primariei, dar au fost opriti de un cordon de politisti.

 

 

La final in fata protestarilor a iesit primarul. Unii manifestanti au insinuat ca Dorin Chirtoaca ar fi luat mita pentru a permite desfasurarea manifestatiei.

 

Dorin Chirtoaca a declarat ca nu a stiut ca manifestatia este organizata de Ambasada Rusiei, intrucat cererea pentru organizarea concertului a fost depusa inca pe 20 februarie de o banca din Moldova. Primarul spune ca in acest an nu se mai poate face nimic.Chirtoaca a declarat ca va propune Parlamentului ca 9 mai sa fie ziua comemorarii soldatilor cazuti in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

 

 

"Eu am dreptul sa actionez in conformitate cu legea si nu cu ceea ce doresc si ma doare sufletul si pe mine. Pentru la anul lucrurile vor fi corectate, avand in vedere abuzul Federatiei Ruse care comite un gest neprietenesc fata de Republica Moldova prin ceea ce-si permite", a afirmat Dorin Chirtoaca.

 

Solicitat de Pro tv, Serviciul de Presa al Ambasadei Rusiei la Chisinau de declarat ca deocamdata nu face comentarii. Ambasada a emis ieri un comunicat in care declara ca protestele sunt provocatoare si jignesc amintirile veteranilor.

 

Maine, in fata primariei, urmeaza sa protesteze si Platforma Civica Actiunea 2012, care anterior a organizat marsurile unioniste. 

 

Membriei organizatiei au anuntat ca joi vor organiza o actiune de comemorare a ostasilor basarabeni cazuti in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, dar si a tuturor victimelor regimului sovietic din Basarabia.