Google+

Traian Basescu: Colaborarea Platformei DA cu Dodon si Usatii este o GRESEALA. Ce prioritati a enumerat ex-presedintele Romaniei pentru R. Moldova

"A cere simultan cu Igor Dodon si Renato Usatii retragerea votului dat de majoritatea parlamentara este o greseala", este de parere fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, referindu-se la protestul comun pe care Platforma DA l-a facut impreuna cu PSRM si PN.

 

Basescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj in care enumera principalele prioritati pe care Republica Moldova ar trebui sa le aiba in acest moment.

 

"Bună seara, Chişinău! Bună seara, oameni ai platformei „Demnitate şi Adevăr”!

Ştiu că nu aveţi încredere în Guvernul Filip. Vă spun sincer că nici eu nu am, pentru că ştiu cine este păpuşarul domnului Filip.

Ca om care iubeşte Republica Moldova şi cetăţenii ei, nu pot să nu vă spun ce gândesc despre priorităţile ţării:

1. Adoptarea bugetului de stat pentru 2016;

2. Restabilirea echilibrelor macroeconomice;

3. Stabilitate instituţională;

4. Reluarea contactelor legate de finanţarea ţării cu România şi finanţatorii internaţionali.

Aceste lucruri nu pot fi făcute decât de un guvern în funcţie.Dacă aş vrea să am un cuvânt de spus legat de viitorul ţării, în mod cert aş transforma Mişcarea „Demnitate şi Adevăr” în partid politic ca singură garanţie de reprezentare parlamentară a cetăţenilor ţării care doresc un stat democratic şi un parcurs pro-european.

A cere simultan cu Igor Dodon şi Renato Usatîi retragerea votului dat de majoritatea parlamentară este o greşeală. Dodon şi Usatîi vor instabilitate, pentru că numai aşa pot să îşi păcălească electoratul.

Mişcarea „Demnitate şi Adevăr” are nevoie de un respiro de câteva luni pentru a se putea transforma în partid politic. Trebuie înţeles că, dacă Republica Moldova poate fi împinsă în dezastru, acest lucru se poate face doar prin inexistenţa unui guvern validat de Parlament.

Guvernul Filip, bun sau rău, şi eu nu cred că este soluţia pe termen lung, poate asigura stabilitatea Republicii Moldova.Şi încă ceva, o alianţă cu partidul lui Streleţ, care deţine structuri puternice în teritoriu, nu ar fi cel mai rău lucru pentru „Demnitate şi Adevăr”.

PS - De la anarhie la ukrainizare şi "omuleţi verzi" este doar un pas".


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn