Google+

Valeriu Plesca, primul candidat independent care a depus actele la CEC

Valeriu Plesca, primul candidat independent care a depus actele la CEC
Embed:

Alegerile anticipate din aceasta toamna se anunta a fi fierbinti, iar buletinul de vot lung de tot. Pana astazi 50 de candidati, printre care 37 independenti si 13 formatiuni politice, si-au declarat intentia de a participa la scrutin.


Deocamdata, doar 12 formatiuni au fost inregistrate oficial de CEC. Ultima zi de depunere a actelor este 28 octombrie, asa ca numarul concurentilor ar putea fi si mai mare.

Fostul ministru al Apararii, Valeriu Plesca, a depus dosarul pentru a se inscrie la anticipatele din 28 noimebrie. Plesca este primul candidat independent care aspira la functia de deputat in Parlamentul Republicii Moldova.

Urmeaza ca intr-o saptamana, CEC sa ia o decizie despre inscrierea lui Plesca in campania electorala. In total, potrivit secretarului CEC, Iurie Ciocan in total 37 de candidati independenti si 13 partide si-au anuntat intentia la CEC de a se inscrie in campanie.

In anul 2002, cand ocupa functia de ministru al Apararii, Valeriu Plesca, aflandu-se peste hotare, a sustinut o conferinta de presa, in cadrul careia afirma ca va cere azil politic, "daca regimul comunist nu-l va lasa in pace". Aceasta declaratie a survenit dupa o serie de anchetele ordonate la adresa firmelor sale din Chisinau de catre presedintele Vladimir Voronin. Valeriu Plesca este cunoscut drept un prosper om de afaceri care detine o firma de investitii imobiliare. Este acuzat in presa din Republica Moldova ca dupa numirea sa in functia de ministru al Apararii (2004-2007) a refuzat sa-si mai achite datoriile catre alte firme.

Potrivit secretarului CEC, Iurie Ciocan, pana acum 37 de persoane au anuntat ca vor sa candideze independent la functia de deputat. Printre doritori figureaza numele omului de afaceri Gabriel Stati si Victor Stepaniuc.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: vata,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn