Ancheta la un camin de batrani din provincia Latina, unde lucrau trei romance.

Publicat:03.06.2018, 13:09

Trei românce si alte patru angajate ale unui camin de batrâni din Italia au fost plasate în arest la domiciliu dupa ce carabinierii au descoperit ca tineau o vârstnica, de care ar fi trebuit sa aiba grija, închisa într-o cusca.

Oamenii legii au declansat ancheta alertati de apropiatii victimei iar când au descins în institutie, aflata în localitatea italiana Roccagorga, provincia Latina, au fost îngroziti de ce au gasit, scrie Il Gazzettino.

Patul pe care statea femeia fusese închis cu gratii si transformat într-o cusca, în care batrâna era încuiata de angajatii caminului. Deseori nu i se permite sa îsi faca nevoile si era trasa de par, batuta si înjurata, spun carabinierii, care au interceptat convorbirile angajatilor. Daca nu asculta de îngrijitoare, era închisa în camera sa, fara mâncare sau acces la baie.

Judecatorul de camera preliminara al Tribunalului din Latina a dispus arestul la domiciliu atât pentru administratorul caminului de batrâni si sotia sa, cât si pentru cinci angajate, dintre care trei sunt românce.