Daca in aproape toata lumea vacanta e un prilej de bucurie pentru cei mici. In Coreea de Nord, regimul de la Phenian a reusit sa o transforme intr-un cosmar.

Publicat:23.11.2018, 10:52Pe lânga vacanta de vara si cea de iarna, scolarii au fost informati recent ca vor beneficia si de „vacanta de plante comestibile” si „vacanta de ghinde” – în care sunt trimisi practic la munca fortata, potrivit Daily NK. Elevii de gimnaziu si de liceu au parte si de „vacanta de lemn de foc”.


În aceste vacante, copiii sunt trimisi în zonele de munte, unde trebuie sa îndeplineasca cote de colectare a plantelor sau, în cazul celor mai mari, a lemnelor pentru foc. În medie, ei trebuie sa aduca 1 kilograme de plante salbatice comestibile, 5 kilograme de ghinde, sa ucida 3 iepuri ca sa aduca 3 piei de iepure si, în cazul elevilor mari, sa strâng 5 kilograme de lemne de foc.


De asemenea, unele scoli le cer elevilor sa aduca si o pereche de manusi pentru „oamenii muncii de pe santiere”.


Daca nu reusesc sa realizeze cotele, trebuie sa achite o amenda, echivalenta cu 2 dolari americani. Multi elevi saraci, care nu pot plati aceasta suma, prefera sa nu vina la scoala pâna când nu au strâns cota sau sa munceasca ca zilieri pentru a strânge bani de amenda.

Sursa: Daily North Korea