Adolf Hitler a murit in al Doilea Razboi Mondial si exista dovezi. Un fragment de craniu si niste dinti confirma ca liderul nazistilor s-a sinucis in timpul razboiului.

Publicat:22.05.2018, 05:59

Se mai îndoia cineva ca ar fi fost altfel? Se pare ca da. Sunt mulţi care înca mai cred tot felul de idei traznite despre moartea „eroica” a lui Hitler sau despre supravieţuirea sa.

Dupa 73 de ani de la razboi, o echipa de cercetatori francezi a examinat ultimele ramaşiţe posibile ale cadavrului liderului naziştilor. La istorie, cu toţii învaţam ca dupa ce Hitler s-a sinucis, cadavrul sau şi al soţiei lui au fost stropite cu benzina şi incendiate, pentru ca aliaţii sa nu le gaseasca.

Bineînţeles ca sovieticii le-au gasit şi, se pare, au fost luate şi ascunse de KGB, iar misterul despre moartea lui a fost cu atât mai mare.

Echipa de cercetatori fracezi a reuşit sa convinga guvernul rus sa permita examinarea ultimelor presupuse ramaşiţe ale cadavrului lui Hitler, pentru a se asigura ca acesta chiar a murit în timpul razboiului.

Testele ADN preluate de la dinţi au fost comparate cu cele realizate dupa autopsia realizata la finalul razboiului (de catre ruşi) şi rezultatul confirma ca a murit, într-adevar, odata cu caderea Berlinului.

„Nu e nicio urma de îndoiala. Studiul nostru dovedeşte ca Hitler a murit în 1945. Nu a fugit în Argentina cu un submarin, nu sta ascuns într-o baza din Antarctica şi nici într-una din partea întunecata a Lunii”, spune Charlier, unul dintre cercetatorii francezi.

De-a lungul timpului, au aparut tot felul de teorii ale conspiraţiei despre moartea sau supravieţuirea lui Adolf Hitler. Iata câteva dintre cele mai cunoscute:

Liderul nazist a murit eroic în lupta

Nu a fost chiar o conspiraţie, ci o idee clara pe care nostalgicii nazişti au încercat sa o înfiripe în mintea tuturor. Cei care au crezut cu tarie în Hitler şi ideologia nazista, nu au putut accepta faptul ca Hitler a murit, de fapt, prin sinucidere şi ca pe timpul asediului Berlinului a stat ascuns într-un buncar.

Cum explici unui popor pe care timp de un deceniu l-ai minţit ca Hitler e trimis de providenţa sa salveze rasa ariana, ca el n-a mai rezistat, de fapt, presiunii înfrângerii şi a decis sa se omoare?

Hitler a trait şi dupa caderea Berlinului, dar nimeni nu ştie cumE una dintre cele mai stupide conspiraţii, ca sa fim sinceri. Ideea da bine pentru un film despre istorie contrafactuala, dar realitatea e alta.

Vina se datoreaza, cumva, şi sovieticilor, care au facut rapid nevazut cadavrul lui Hitler dupa razboi. Au lasat în urma un teren propice pentru scornirea unor idei bizare despre Hitler.

Mulţi au crezut şi înca mai cred şi azi, ca liderul naziştilor a trait şi şi-a luat o identitate falsa. Unii cred fie ca a lucrat ca dealer într-un casino din Franţa, fie ca pastor în Alpi, ori ca un pustnic într-o peştera.


A fugit din Germania nazista cu un submarin

Este una dintre cele mai cunoscute conspiraţii şi a dat speranţe neonaziştilor şi altor extremişti ca Hitler se va întoarce.


Aceasta idee a dus la tot felul de mituri şi legende despre evadarea din Europa cucerita de aliaţi.


Evadarea lui ar fi trebuit sa însemne naşterea celui de-al patrulea Reich, pe care tot Hitler urma sa-l conduca. Au trecut mai bine de şapte decenii de atunci, cred ca ar fi cam batrân pentru asta, chiar şi daca teoria ar fi adevarata.

Hitler s-a retras ca un pensionar la tropice

Conspiraţia se bazeaza pe un adevar. La sfârşitul razboiului, un U-boat (submarin) chiar a disparut din Germania când Berlinul a cazut şi e un fapt dovedit ca mulţi nazişti au fugit în America de Sud unde au încercat sa traiasca sub identitaţi false.


Anul trecut, un document declasificat a aratat ca însaşi CIA a investigat la acea vreme o posibila evadare a lui Hitler în America de Sud.

S-a refugiat dupa razboi într-o baza din Antarctica

Unele teorii spun ca înainte sa ajunga în America de Sud, Hitler s-a refugiat într-o baza militra din Antarctica. Ideea prinde bine pentru ca şi locaţia e bine aleasa. Înca ştim puţine despre singurul continent îngheţat de pe planeta, iar lucrurile necunoscute sunt şi cele mai misterioase.


Nu-i de mirare ca unul dintre cei mai mari criminali ai istoriei şi-ar fi gasit refugiu într-un loc pustiu în condiţii vitrege.


Imaginaţia merge însa mai departe. Unii cred ca baza lui Hitler a fost bombardata de englezi şi americani în cadrul unor misiuni secrete, prin anii 1950.