Google+

Descoperire istorica despre Hitler. Ce s-a intamplat cu cel mai sangeros dictator. Verdictul despre cea mai controversata conspiratie

Adolf Hitler a murit in al Doilea Razboi Mondial si exista dovezi. Un fragment de craniu si niste dinti confirma ca liderul nazistilor s-a sinucis in timpul razboiului.

 

Se mai îndoia cineva că ar fi fost altfel? Se pare că da. Sunt mulţi care încă mai cred tot felul de idei trăznite despre moartea „eroică” a lui Hitler sau despre supravieţuirea sa.

 

După 73 de ani de la război, o echipă de cercetători francezi a examinat ultimele rămăşiţe posibile ale cadavrului liderului naziştilor. La istorie, cu toţii învăţăm că după ce Hitler s-a sinucis, cadavrul său şi al soţiei lui au fost stropite cu benzină şi incendiate, pentru ca aliaţii să nu le găsească.

 

Bineînţeles că sovieticii le-au găsit şi, se pare, au fost luate şi ascunse de KGB, iar misterul despre moartea lui a fost cu atât mai mare.

Echipa de cercetători fracezi a reuşit să convingă guvernul rus să permită examinarea ultimelor presupuse rămăşiţe ale cadavrului lui Hitler, pentru a se asigura că acesta chiar a murit în timpul războiului.

 

Testele ADN preluate de la dinţi au fost comparate cu cele realizate după autopsia realizată la finalul războiului (de către ruşi) şi rezultatul confirmă că a murit, într-adevăr, odată cu căderea Berlinului.

 

„Nu e nicio urmă de îndoială. Studiul nostru dovedeşte că Hitler a murit în 1945. Nu a fugit în Argentina cu un submarin, nu stă ascuns într-o bază din Antarctica şi nici într-una din partea întunecată a Lunii”, spune Charlier, unul dintre cercetătorii francezi.

 

De-a lungul timpului, au apărut tot felul de teorii ale conspiraţiei despre moartea sau supravieţuirea lui Adolf Hitler. Iată câteva dintre cele mai cunoscute:

 

Liderul nazist a murit eroic în luptă

 

Nu a fost chiar o conspiraţie, ci o idee clară pe care nostalgicii nazişti au încercat să o înfiripe în mintea tuturor. Cei care au crezut cu tărie în Hitler şi ideologia nazistă, nu au putut accepta faptul că Hitler a murit, de fapt, prin sinucidere şi că pe timpul asediului Berlinului a stat ascuns într-un buncăr.

 

Cum explici unui popor pe care timp de un deceniu l-ai minţit că Hitler e trimis de providenţă să salveze rasa ariană, că el n-a mai rezistat, de fapt, presiunii înfrângerii şi a decis să se omoare?

 

Hitler a trăit şi după căderea Berlinului, dar nimeni nu ştie cumE una dintre cele mai stupide conspiraţii, ca să fim sinceri. Ideea dă bine pentru un film despre istorie contrafactuală, dar realitatea e alta.

 

Vina se datorează, cumva, şi sovieticilor, care au făcut rapid nevăzut cadavrul lui Hitler după război. Au lăsat în urmă un teren propice pentru scornirea unor idei bizare despre Hitler.

 

Mulţi au crezut şi încă mai cred şi azi, că liderul naziştilor a trăit şi şi-a luat o identitate falsă. Unii cred fie că a lucrat ca dealer într-un casino din Franţa, fie ca păstor în Alpi, ori ca un pustnic într-o peşteră.


A fugit din Germania nazistă cu un submarin

 

Este una dintre cele mai cunoscute conspiraţii şi a dat speranţe neonaziştilor şi altor extremişti că Hitler se va întoarce.


Această idee a dus la tot felul de mituri şi legende despre evadarea din Europa cucerită de aliaţi.


Evadarea lui ar fi trebuit să însemne naşterea celui de-al patrulea Reich, pe care tot Hitler urma să-l conducă. Au trecut mai bine de şapte decenii de atunci, cred că ar fi cam bătrân pentru asta, chiar şi dacă teoria ar fi adevărată.

Hitler s-a retras ca un pensionar la tropice

Conspiraţia se bazează pe un adevăr. La sfârşitul războiului, un U-boat (submarin) chiar a dispărut din Germania când Berlinul a căzut şi e un fapt dovedit că mulţi nazişti au fugit în America de Sud unde au încercat să trăiască sub identităţi false.


Anul trecut, un document declasificat a arătat că însăşi CIA a investigat la acea vreme o posibilă evadare a lui Hitler în America de Sud.

S-a refugiat după război într-o bază din Antarctica

Unele teorii spun că înainte să ajungă în America de Sud, Hitler s-a refugiat într-o bază militră din Antarctica. Ideea prinde bine pentru că şi locaţia e bine aleasă. Încă ştim puţine despre singurul continent îngheţat de pe planetă, iar lucrurile necunoscute sunt şi cele mai misterioase.


Nu-i de mirare că unul dintre cei mai mari criminali ai istoriei şi-ar fi găsit refugiu într-un loc pustiu în condiţii vitrege.


Imaginaţia merge însă mai departe. Unii cred că baza lui Hitler a fost bombardată de englezi şi americani în cadrul unor misiuni secrete, prin anii 1950.


Sursa: playtech.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn