Doua turiste scandinave au fost ucise luni cu brutalitate in Maroc, unde se aflau in drumetie.

Publicat:20.12.2018, 05:55

Louisa Jespersen, în vârsta de 24 de ani, din Danemarca şi prietena ei, Maren Ueland, în vârsta de 28 de ani, din Norvegia, au fost aparent decapitate lânga un sat din Maroc, luni, relateaza Daily Mail. Fetele se aflau într-o excursie de o luna în nordul Africii, unde faceau drumeţii.

Poliţia are cel puţin patru suspecţi în acest caz, unul dintre ei fiind un ”extremist”, potrivit autoritaţilor citate de presa locala. O singura persoana a fost însa reţinuta. Crimele şocante au avut loc în Munţii Atlas. Femeile au fost gasite moarte în cortul în care dormeau, la 11 km de satul Imlil. Autoritaţile marocane iau în considerare şi pista unui atac de natura terorista.

Un martor care a cerut sa ramâna anonim a povestit ca cele doua tinere au fost decapitate în cort în timp ce dormea, deşi poliţia nu a confirmat acest fapt oficial. Ministrul de interne a precizat doar ca victimele aveau urme de violenţa în zona gâtului. Autoritaţile verifica şi autenticitatea unui video publicat online care ar surprinde momentul crimelor brutale.

Suspecţii sunt din Marrakesh şi şi-au facut tabara în apropiere de locul unde au fost gasite cadevrele fetelor. Potrivit presei locale un suspect şi-a pierdut actul de identitate la locul faptei. Crimele pot avea şi o motivaţie sexuala, a spus o sursa, citata de Daily Mail.

Zona în care fetele au fost omorâte este o populara destinaţie turistica. Familiile celor doua au povestit ca tinerele şi-au luat toate masurile de precauţie şi ca iubeau natura. Mama Louisei a relatat însa ca şi-a implorat fiica sa nu plece din cauza situaţie nesigure din Maroc.

Pe 21 noiembrie, Louisa şi-a anunţat prietenii pe Facebook ca pleaca într-o excursie în Maroc în luna decembrie şi întreba daca ştie cineva ceva despre zonele de drumeţie de pe vârful Toubkal. Fetele studiau împreuna la o universitate din Norvegia.

Satul Imlil este considerat punctul de plecare pentru escaladarea celui mai înalt vârf din Africa de Nord, Muntele Toubkal (4.167 de m).

Turismul este un sector-cheie al economiei marocane, care reprezinta 10% din bogatia tarii si constituie al doilea sau domeniu ca numar de angajati, dupa agricultura. Dupa mai multi ani de cvasi-stagnare, Marocul a cunoscut un numar record de turisti în 2017, cu 11,35 de milioane de vizitatori, depasind pentru prima data nivelul de 11 milioane de turisti.

Sursa: Daily Mail