Google+

Femeie executata in Arabia Saudita pentru ca l-a ucis pe barbatul care incerca sa o violeze

Arabia Saudita a executat o camerista indoneziana care l-a ucis pe angajatorul ei, in timp ce acesta o agresa cu intentia de a o viola, decizia provocand revolta in Jakarta.

 

Tuti Tursilawati, care lucra în oraşul Ta’if, a fost găsită vinovată de uciderea angajatorului, în iunie 2011. Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, l-a sunat pe ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, cerându-i să fie informat asupra motivului pentru care Indonezia nu a fost înştiinţată despre execuţia care a avut loc luni, relatează Daily Mail.

 

Potrivit stirileprotv.ro, A fost pentru a patra oară în ultimii trei ani când Arabia Saudită nu a notificat Jakarta înainte de a executa un cetăţean indonezian.

 

“Am sunat la ministrul de externe al Arabiei Saudite şi i-am transmis protestul nostru”, a declarat Widodo, citat şeful de cabinet.

 

Ambasadorul saudit în Indonezia a fost convocat pentru a discuta despre această chestiune, a mai spus preşedintele. Ambasada Arabiei Saudite din Jakarta nu a răspuns la apelurile care solicită comentarii pe marginea subiectului.

 

”Regatul Arabiei Saudite a ignorat principiile drepturilor omului, inclusiv dreptul fiecăruia de a trăi”, a declarat Abidin Fikri, membru al parlamentului Indoneziei.

 

Tuti Tursilawati a fost executată la doar o săptămână după ce al-Jubeir, s-a întâlnit cu omologul său indonezian, Retno Marsudi şi cu preşedintele Widodo, la Jakarta, pentru a discuta despre drepturile migranţilor. În cursul reuniunii, Marsudi a subliniat importanţa de a avea o notificare obligatorie consulară înainte de a aplica pedepsele cu moartea.

 

Arabia Saudită este principala destinaţie pentru menajerele indoneziene şi, la începutul acestei luni, cele două ţări au semnat un nou acord pentru “supravegherea, monitorizarea şi evaluarea” lucrătorilor.

 

După executare, mai multe organizaţii au cerut guvernului Indoneziei să anuleze acordul.

 

“S-a dovedit că cererea Indoneziei de a proteja drepturile lucrătorilor migranţi a fost ignorată prin executarea lui Tuti”, se precizează în solicitarea oficială.

 

În prezent, în Arabia Saudită există 18 muncitori migranţi indonezieni aflaţi în detenţie.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn