O tanara de 18 ani insarcinata din Venezuela a fost impuscata mortal de un soldat, in urma unui incident petrecut in timp ce mai multi oameni se imbulzeau pentru a primi carne de porc.

Publicat:07.01.2018, 10:11

Alexandra Colopoy a fost împuşcata de sergentul David Rebolledo, potrivit unui anunţ facut de procurorul de stat, duminica seara. Soldatul a fost arestat imediat dupa incident.


Soţul victimei, dar şi mai mulţi martori, au declarat pentru presa locala ca zeci de oameni stateau la rând pentru a procura carne de porc, într-o zona saraca din Caracas. Soldaţii au intervenit atunci când grupul de oameni au refuzat sa paraseasca zona şi au stârnit o revolta, în momentul în care au fost anunţaţi ca nu mai este carne, potrivit nypost.com.


Mai mult de atât, martorii au povestit ca soldaţii au intervenit violent şi ar fi fost bauţi în momentul în care au acţionat.

”Garda Naţionala a înnebunit şi a început sa traga”, a declarat soţul victimei. ”A cazut la pamânt”, a continuat acesta, menţionând faptul ca femeia era însarcinata în 5 luni. Şi fratele barbatului a fost împuşcat, însa medicii au reuşit sa-i salveze viaţa.

Statul venezuelean garanteaza respectul şi aplicarea drepturilor omului, precum şi sancţiunile pentru cei care le încalca”, a scris pe Twitter procurorul Tarek Saab.

venezuela

Revoltele alimentare şi cozile în faţa supermarketurilor au devenit frecvente în Venezuela. Tara se confrunta de patru ani cu o recesiune brutala. Milioane de locuitori au salarii în valoare de câţiva dolari americani pe luna, ceea ce face dificila obţinerea alimentelor.