Google+

Hotelul unde sute de femei au fost violate si torturate. Turistii ii trec pragul fara sa stie adevarul - GALERIE FOTO

Un hotel din Bosnia, locul unde au fost comise de catre trupele paramilitare sarbe crime oribile, se afla un centrul unei dispute dintre supravietuitori si autoritatile care ar prefera sa uite ce s-a intamplat acolo.

 

Recenziile pe site-ul TripAdvisor pentru hotelul Vilina Vlas sunt mixte. Doar un cuplu a menţionat în comentariu că locul a fost cândva o “tabără de violuri”. În rest clienţii se plâng de camere murdare sau laudă entuziaşti pădurea şi izvoarele naturale calde aflate în apropiere, potrivit theguardian.com.

 

 

Ceea ce nu ştiu turiştii care trec pragul acestui hotel este că, deşi pereţii au fost văruiţi, cadrele paturilor în care ei dorm astăzi sunt aceleaşi în care zeci de femei au fost atacate. Holul hotelului are aceeaşi podea care în 1992 a trebuit să fie curăţată de sânge, iar vizitatorii ce se bucură de piscina hotelului se relaxează în ceea ce a fost locul unui măcel.

 

„Oamenii care se cazează la acest hotel nu ştiu că stau în paturile unde femeile au fost violate, şi că înoată în piscina în care oamenii au fost executaţi”, a declarat Bakira Hasecic, o nativă din Visegrad ce conduce Asociaţia pentru Femeile Victime ale Războiului.

 

Autorităţile sârbe doresc parcă să uite evenimentele negre petrecute în hotel. La peste 25 de ani de la teribelele crime, locul care nu a avut parte de reamenajări majore, a reintrat în curcuitul turistic.

 

Pe de altă parte, supravieţuitorii nu vor ca ororile să fie date uitării. Conform acestora, în jur de 200 de femei au ajuns în clădirea hotelului, fiind violate, torturate şi ucise de către trupele paramilitare sârbe.

 

Iată câteva imagini din hotelul groazei de astăzi. Pozele au fost publicate pe site-ul de recenzii TripAdvisor.

 Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn