Google+

O imigranta, arestata de politisti cand s-a dus sa denunte un viol

O imigranta de 20 de ani, care s-a dus la politie sa denunte un viol, a fost arestata de oamenii legii, dupa ce a marturisit ca a trecut ilegal granita ca sa ajunga in Marea Britanie.

 

Femeia s-a dus la o secţie de poliţie din Londra, unde a mărturisit că a fost răpită şi abuzată când se afla în Germania, adică înainte să ajungă în Marea Britanie.

 

În timp de depunea o mărturie, ea le-a spus poliţiştilor că a intrat ilegal pe teritoriul britanic, unde a fost dusă la un centru pentru victime ale violurilor, informează publicaţia The Independent.

 

Astfel, poliţiştii s-au întors după femeie la centrul în care se afla şi au reţinut-o, pentru audieri.

 

„Ea a fost arestată sub suspiciunea că a intrat ilegal în Marea Britanie şi a fost luată în custodie, la o staţie de poliţie din estul Londrei. În acest timp, oficialii de la imigraţie au venit să o intervieveze”, a spus un reprezentant al Poliţiei Metropolitane.

 

Femeia a primit un pemis temporar de rezidenţă în Marea Britanie, cu condiţia să notifice autorităţile cu privire la locul în care se află. Cu toate acestea, fără drept de rezidenţă, ea ar putea fi reţinută sau deportată în orice moment.

 

În acest context, Centrul Havens pentru victimele abuzurilor sexuale a depus o plângere la Scotland Yard.

 

„Femeia arestată s-a prezentat la poliţie ca victimă, dar chiar dacă a fost dusă în centru, ea nu a primit ajutorul de care avea nevoie. Este, probabil, traumatizant să fii arestat pentru ceva ce ai declarat în mod voluntar. Este posibil ca ea să nu fi avut nicio altă opţiune, fiind forţată să vină în Marea Britanie. Dacă vrei să pedepseşti infracţiunile, trebuie să protejezi persoanele care nu au documentaţie. Ei acordă prioritate legislaţiei pentru imigranţie, în loc de abuz. Creează un mediu ostil”, a spus directorul Reţelei pentru Drepturile Migranţilor, Fizza Qureshi.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn