O studenta din Paris atrage atentia asupra pericolului la care se expun tinerele care isi vopsesc parul fara a face un test in prealabil.

Publicat:29.11.2018, 08:08

Estelle, în vârsta de 19 ani, a facut publice imagini înspaimântatoare cu ea, dupa ce capul aproape i s-a dublat în marime şi a avut mari probleme cu respiraţia din cauza unei reacţii alergice.

Ea a povestit pentru Le Parisien ca a avut o reacţie alergica dupa ce s-a vopsit acasa, în urma cu 10 zile, cu o vopsea care conţine o substanţa numita paraphenylenediamine, sau PPD. Aceasta se gaseşte în numeroase vopsele pentru par.

Estelle a spus ca a cumparat vopseaua de la un supermarket şi a urmat instrucţiunile din pachet. Ea recunoaşte însa ca nu a facut un test pe o bucata mica de piele pentru 48 de ore, ci a aşteptat doar o jumatate de ora pâna şi-a pus toata vopseaua pe par.

Imediat au început sa apara reacţiile adverse: scapul a început sa i se umfle, iar dupa ce a luat nişte antihistaminice prescrise de un farmacist şi a aplicat o crema s-a dus la culcare. A doua zi s-a trezit într-o stare mult mai grava, capul ei ajungând sa masoare în circumferinţa 63 de centimetri, faţa de 56, cât este media normala, şi a ajuns la camera de urgenţa.

Estelle a afirmat ca a mai întâmpinat o reacţie adversa la o alta vopsea de par, dar mult mai blânda. Este şi motivul pentru care acum a realizat un test înainte sa se vopseasca, dar mult prea scurt pentru a vedea rezultatele.

”Aproape am murit, nu vreau ca alte persoane sa paţeasca ce am paţit eu”, a mai spus tânara, care spune ca nu crede ca-şi va mai vopsi vreodata parul.

Sursa: Le Parisien