Google+

O tanara a fost la un pas de moarte dupa ce si-a vopsit parul. Ce a patit in scurt timp - VIDEO

O studenta din Paris atrage atentia asupra pericolului la care se expun tinerele care isi vopsesc parul fara a face un test in prealabil.

 

Estelle, în vârstă de 19 ani, a făcut publice imagini înspăimântătoare cu ea, după ce capul aproape i s-a dublat în mărime şi a avut mari probleme cu respiraţia din cauza unei reacţii alergice.

 

Ea a povestit pentru Le Parisien că a avut o reacţie alergică după ce s-a vopsit acasă, în urmă cu 10 zile, cu o vopsea care conţine o substanţă numită paraphenylenediamine, sau PPD. Aceasta se găseşte în numeroase vopsele pentru păr.

 

Estelle a spus că a cumpărat vopseaua de la un supermarket şi a urmat instrucţiunile din pachet. Ea recunoaşte însă că nu a făcut un test pe o bucată mică de piele pentru 48 de ore, ci a aşteptat doar o jumătate de oră până şi-a pus toată vopseaua pe păr.

 

Imediat au început să apară reacţiile adverse: scapul a început să i se umfle, iar după ce a luat nişte antihistaminice prescrise de un farmacist şi a aplicat o cremă s-a dus la culcare. A doua zi s-a trezit într-o stare mult mai gravă, capul ei ajungând să măsoare în circumferinţă 63 de centimetri, faţă de 56, cât este media normală, şi a ajuns la camera de urgenţă.

 

Estelle a afirmat că a mai întâmpinat o reacţie adversă la o altă vopsea de păr, dar mult mai blândă. Este şi motivul pentru care acum a realizat un test înainte să se vopsească, dar mult prea scurt pentru a vedea rezultatele.

 

”Aproape am murit, nu vreau ca alte persoane să păţească ce am păţit eu”, a mai spus tânăra, care spune că nu crede că-şi va mai vopsi vreodată părul.

 

Sursa: Le Parisien


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn