Anul trecut, un "vindecator traditional" din Africa de Sud a intrat singur intr-o sectie de politie si a marturisit ca s-a saturat de mancat carne de om, relateaza CNN.

Publicat:14.12.2018, 10:36

Politistilor nu le-a venit sa creada initial, dar situatia s-a schimbat dupa ce barbatul le-a aratat într-o punga pe care o avea la el un picior si o mâna de om. Apoi i-a condus pe politisti într-o casa din localitatea Estcourt unde au fost descoperite alte bucati de cadavre, scrie CNN.


Cazul care a îngrozit Africa de Sud s-a încheiat miercuri când Mbatha, 33 de ani, si Lungisani Magubane au primit închisoare pe viata pentru crima. Un al treilea barbat a fost achitat în acest caz.


Mbatha, un ”vindecator traditional” din satul Esigodlwen, a fost cel care s-a predat anul trecut politiei. Barbatul a fost gasit vinovat împreuna cu un alt individ, Lungisani Magubane, de uciderea unei femei. 


Victima, Zanele Hlatshwayo, a fost violata, ucisa si decapitata într-un ritual numit ”muthi”, practicat de asa numitii ”vindecatori” pentru ”noroc”. Apoi, Mbatha l-a obligat pe Lungisani Magubane sa mânance din organele femeii ucise.


Un al treilea barbat a fost achitat iar un al patrulea s-a sinucis în închisoare înainte de judecarea cazului. Initial sapte persoane au fost retinute în acest caz.
Cazul a luat o turnura si mai socanta când s-a aflat ca aproape o treime din satul Esigodlwen, cu 971 de oameni, dezgropase cadavre si mâncase din ele pentru a avea ”noroc”.


Satenii au recunoscut ca Mbatha i-a pus sa dezgroape cadavre si sa manânce din ele, iar lui sa-i dea oasele. În timpul investigatiilor politistii au gasit 8 bucati de ureche într-o oala.