Politistii prahoveni au deschis un dosar penal si ancheteaza moartea unui barbat internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, iar medicii legisti au stabilit ca decesul s-a produs in urma unui traumatism provocat ca urmare a unei caderi.

Publicat:07.01.2019, 10:50

Barbatul ar fi cazut de pe targa în timp ce era transportat între doua sectii ale unitatii medicale, relateaza news.ro.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Politiei Judetene Prahova, Raluca Vasiloae, politistii fac cercetari pentru a stabili împrejurarile în care un barbat în vârsta de 71 de ani din localitatea Cocorastii MIslii a murit, dosarul fiind deschis ca urmare a unei informari primite din partea Spitalului Judetean Ploiesti.

Surse judiciare au declarat ca primele date arata ca, în cursul anului trecut, barbatul a fost internat si operat la cap la Spitalul de Urgenta din Ploiesti, evolutia în urma interventiei chirurgicale fiind una favorabila.

În 4 ianuarie însa, barbatul a murit, existând suspiciunea ca acesta a fost scapat de pe targa, în timp ce era transportat de la sediul principal al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti la o alta sectie, care functioneaza într-un alt sediu, la câtiva kilometri distanta.

Cei care ar fi realizat transportul sunt angajatii unui serviciu privat de ambulanta, care are serviciu pentru transportul pacientilor. Incidentul a avut loc în 17 decembrie, cu doua saptamâni înainte de a surveni decesul barbatului.