Luati o cutie de pantofi, puneti in ea tot felul de lucruri pe care le-ati putea dona si le duceti la "¦ restaurant. Mai multe localuri din capitala au lansat o campanie de caritate in ajunul sarbatorilor de iarna, iar clientii sunt indemnati sa adune jucarii, haine si carti pentru copii din familii sarace. Oamenii sunt incantati si spun ca se bucura ca pot face o fapta buna, chiar in timp ce vin sa ia masa.

Publicat:15.12.2017, 21:03

“Cadoul din cutia de pantofi”. Asa a fost numita o campanie de caritate lansata recent in mai multe localuri si restaurante din capitala. Astfel, orice client care gasaseste acasa o cutie si cateva lucruri pentru copii, pe care le-ar putea dona, le poate aduce chiar in una dintre aceste locatii, atunci cand vine sa ia masa.

Ideea a fost pe placul oamenilor, asa ca sub acest bradut deja au fost adunate mai multe cadouri. 

Suada KARKOUKI, REPORTER PROTV:Toate aceste daruri vor ajunge la copii bolnavi din familii social vulnerabile. Cei care le-au adus spun ca au pus in cutii jucarii, carti si haine. Unii au lasat si niste biletele. Astfel, ne dam seama ca acest cadou, de exemplu, este pentru un baietel de 6 ani. “

 Multi clienti au crezut ca la fel ca bradul si luminitele, cutiile sunt doar o parte din décor. Astfel ca, angajatii restaurantelor ii anunta pe oameni despre cum pot participa la actiunile de caritate, iar multi nu se mai intorc in localuri cu mainile goale. 

“Este simplu….“

Daca vreti sa faceti un cadou de Craciun unui copil, sa stiti ca mai aveti timp pana pe 21 decembrie, atunci cand se incheie campania.  

Xenia, ADMINISTRATOR LOCAL:Pentru nou-nascut, pana la varsta de 16 ani.“

 Campania a fost demarata in mai multe localuri din Chisinau si Balti.Totodata, puteti face donatii pentru persoane care au nevoie de ingrijire paliativa vizitand expozitii si targuri. De exemplu, in cadrul campaniei sociale “Fii o binecuvantare de Craciun” vor fi instalate boxe pentru colectarea banilor la mai multe evenimente organizate in capitala, cu ocazia sarbatorilor de iarna. Campania a fost initiata de o organizatie non-guvernamentala.

Astfel, veti putea lasa bani in aceste boxe, de exemplu, la o expozitie de pictura si sculptura, care se va desfasura intr-un bussines centru, pana pe data de 22 decembrie ori la un targ de Craciun, organizat la un centru comercial din sectorul Botanica.