Google+

Cine a spus ca Moldova nu are talente? Micii "inventatori" din Chisinau au cucerit bronzul in Turcia

Cine a spus ca Moldova nu are talente? Micii "inventatori" din Chisinau au cucerit bronzul in Turcia
Embed:

Cine a spus ca Moldova nu are talente? Cativa copii din Chisinau au format o echipa de inventatori si au demonstrat ca sunt printre cei mai buni la chimie, matematica si biologie. Ei s-au intors cu medalia de bronz de la o competitie internationala desfasurata in Turcia.


Cei sase copii sunt din Chisinau si dupa o preselectie nationala au fost alesi sa ne reprezinte tara la olimpiada internationala a tinerilor naturalisti din Turcia. Ei au format echipa “Eco Generation” si au trecut de mai multe probe la biologie, chimie, fizica si matematica.

 

In marea finala, la care au participat 16 echipe, Moldova a ocupat locul trei, impreuna cu Georgia si Rusia, iar locul intai a revenit belarusilor. Pozitia a doua a ramas libera.


In acest laborator de la Universitatea de Stat copiii isi petrec aproape tot timpul liber. Ei spun ca le place stiinta inca din copilarie. 


Micii inventatori spun ca vor sa cotinue sa faca munca de cercetare si la maturitate, doar ca nu in Republica Moldova.


Gleb Vizitiv, care are un buchet intreg de medalii obtinute in strainatate, spune ca  petrece cate 4 ore pe zi experimentand. Adolescentul este in clasa a 9-a, dar stie deja unde va merge la studii. 


Mentorul lor, Igor Evtodiev, este foarte mandru de performata copiilor si spune ca discipolii sai au timp si pentru distractii.


La olimpiada din Turcia au participat 11 tari printre care Rusia, Belarus, Bulagaria si Georgia. Pe langa medalii si diplome cei sase au primit in dar diferite obiecte, inclusiv rechizite scolare. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: moldoveni, copii, turcia,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn