Google+

Confectionau carduri false si le puneau in circulatie. Tinerii, retinuti in timp ce cumparau tigari. VIDEO

Confectionau carduri false si le puneau in circulatie. Tinerii, retinuti in timp ce cumparau tigari. VIDEO
Embed:

Confectionau carduri bancare false si le puneau in circulatie. Este vorba despre opt tineri, printre care si doi cetateni straini, care timp de un an faceau cumparaturi cu ajutorul unor carduri bancare false. Sase dintre ei au fost retinuti la Balti.

 

Potrivit politiei, din grup fac parte 8 persoane, cu varsta cuprinsa intre 19 si 30 ani, locuitori ai raionului Edinet, Balti si doi cetateni straini. Timp de un an tinerii confectionau, dupa care puneau in circulatie carduri bancare false.

 

Sase dintre ei au fost retinuti in flagrant in timp ce incercau sa cumpere tigari in valoare de aproximativ 8 mii de lei dintr-un supermarket din Balti. Oamenii legii mentioneaza ca doi dintre ei erau angajati ai supermarketului.

 

Politia mai spune ca fiecare membru al grupului avea rolul sau, cetatenii straini fiind responsabili de falsificarea nemijlocita a cardurilor si introducerea lor in Moldova, moldovenilor revenindu-le rolul de cumparatori ilegali si transportatori ai marfii. Pentru o tranzactie ilicita, cetatenii moldoveni primeau un procent stabilit din timp cu cetatenii straini din suma totala operata.

 

Sase suspecti sunt cercetati in stare de libertate, iar cei doi cetateni straini au reusit sa paraseasca teritoriul tarii, fiind anuntati in cautare.

 

Daca vor fi gasiti vinovati tinerii risca intre 5 si 10 ani de inchisoare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn