Daca pentru unii tineri studiile la o Universitate din SUA sunt doar un vis, pentru o tanara din capitala este unul deja implinit. Ea spune ca de mica stia ca vrea sa faca inginer, iar matematica si fizica i-au fost cele mai bune prietene. Acum urmeaza sa ajunga la Massachussetts Institute of Technology.

Publicat:13.07.2018, 17:19


Otilia Don va merge pentru 4 ani la studii in SUA. Tanara are o pasiune aparte pentru limbile straine si stiintele exacte inca de pe la 6 ani, iar acestea i-au adus succesul la usa. Tanara a castigat o bursa de studii la Universitatea din Massachussetts la facultatea de inginerie.

Otilia DON: “Dupa cum stim SUA sunt o tara care ofera posibilitati extrem de largi in acest domeniu si burse financiare considerabile.”

 Otilia, a indragit inca de pe bancile scolii limba engleza, matematica si fizica. A mers mai la toate olimpiadele, unde a luat locuri de frunte, iar acestea au scutit-o de 3 examene de bacalaureat, avand  10 din oficiu.

A sustinut doar proba la limba literatura romana. Chiar daca a aflat ca va merge in SUA la studii inca din luna martie, Otilia spune ca si-ar dori sa se intoarca acasa in Moldova pentru a-si ajuta tara cu viziuni mai moderne din lumea tehnica.

Otilia DON: “Sincer a fost un pic socant, nu imi venea sa cred.”

 Si Sabina a castigat o bursa de studii in SUA. Ea spune ca aceasta ii va oferi un viitor mai bun, insa la fel si-ar dori sa se intoarca in Moldova.

“As dori sa ma intorc, Dar peste ctiva ani. Aici este totusi tara mea, patria mea  de unde vin si si as dori sa petrec majoritatea vietii aici. ”

 Acest tanar este elev in clasa a XI-ea, dar si-a ales deja facultatea. El spune ca urmeaza sa aplice la specialitatea de inginerie in America si ca si-ar dori sa petreaca acolo doar anii de studii.

“Viata studenteasca din SUA difera foarte mult de celelalte tari. Ideal ar fi sa ma intorc in Moldova, aici sunt si parintii, mi-as dori sa traiesc langa ei, dar totusi vreau o viata mai buna.”

 Mai multi tineri au participat la o sesiune informativa in care au primit sfaturi despre cum sa se adapteze mai usor  la campusul universitar si viata academica din SUA.

Jed WOLFINGTON, REPREZENTANT AMBASADA SUA IN RM: “Eu cred ca este bine pentru oricine, inclusiv americani, sa plece sa invete peste hotare, pentru ca acest lucru deschide noi orizonturi si te face mai comeptitiv pe piata globala.”

 In anul academic 2016-2017 au primit burse de studii 87 de tineri, iar perioada de inscriere la facultatile din SUA  incepe cu 18 luni mai devreme.