Google+

Doi medici de la spitalul raional din Orhei s-au batut in timpul unei operatii. Ce nu au putut imparti. Reactia ministerului Sanatatii

Doi medici de la spitatul raional din Orhei s-au luat la bataie chiar in sala de operatie, in timp ce efectuau o interventie chirurgicala unei femei in varsta de 69 de ani. Responsabilii de la ministerul Sanatatii condamna comportamentul celor doi medici.Potrivit e-medicina, ministerul Sănătăţii condamnă orice formă de agresiune sau manifestare violentă în cadrul oricărei instituţii medicale. Un astfel de comportament aduce prejudicii de imagine nu doar medicilor implicaţi, ci şi întregului sistem de sănătate.

Reacţia instituţiei vine după ce doi medici de la Spitalul Raional Orhei s-au luat la bătaie chiar în sala de operaţie, în timp ce efectuau o intervenţie chirurgicală unei femei în vârstă de 69 de ani.

 

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că ceea ce s-a întâmplat la Orhei este, în primul rând, o încălcare a Codului Deontologic, potrivit căruia angajaţii trebuie să manifeste respect reciproc şi să coopereze eficient. În al doilea rând, incidentul scoate în evidenţă faptul că în instituţie există o problemă de comunicare între conducători şi angajaţi şi că activitatea medicală nu este eficient organizată, ceea ce este foarte grav şi poate avea un impact negativ asupra sănătăţii pacientului. În plus, operaţia a fost efectuată în afara programului, în lipsa unui regulament intern care să prevadă asta, fapt ce este o greşeală. Astfel, incidentul respectiv reprezintă o infracţiune, iar atacatorul trebuie să răspundă pentru comportamentul agresiv.

 

Incidentul de la Orhei a avut loc în data de 3 martie, între orele 12:00-12:30. Pacienta a dorit să fie operată de un alt medic şi nu de cel care se afla în tură. La rândul său, doctorul preferat de bolnavă, a venit la spital, s-a apucat să efectueze intervenţia chirurgicală, dar fără să anunţe şeful Secţiei Chirurgie şi administraţia spitalului, aşa cum prevede regulamentul intern al instituţiei medicale.

 

La scurt timp, în sala de operaţie a intrat şeful Secţiei Chirurgie şi l-a luat la bătaie pe chirurg, cu picioarele, cerându-i să iasă din încăpere şi să întrerupă intervenţia. Motivul lui ar fi fost că anume el voia să efectueze operaţia. Martorii incidentului sunt anesteziologul şi asistenta de operaţie, noteaza e-medicina.md.

 

*Poza simbol


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn