In lume digitalizata mai exista si cei care comunica prin scrisori. Pasionatii de carti postale din cateva tari si-au dat intalnire la Chisinau pentru a se lauda impresionantele colectii si ilustratii unice. Cu aceasta ocazie Posta Moldovei a emis un timbru special pentru cei care fac schimb de carti postale prin intermediul platformei postcrossing.

Publicat:24.06.2018, 14:45

Mihnea Raducu, este ambasadorul Postcrossing  Romania si a venit pentru a doua oara la Chisinau. Istoria sa cu cartile postale a inceput in 2012 atunci cand s-a lasat de fumat si a inlocuit un obicei vicios cu unul sanatos spune el. De banii pentru tigari a inceput sa cumpere carti postale si sa le expedieze strainilor de peste hotare prin intermediul platformei postcrossing. Pana astazi a adunat un numar impresionat.

Mihnea RADUCU, AMBASADOR POSTCROSSING ROMANIA:Nu le-am numarat cate dar sunt peste 6 mii, sunt in 2 sifoniere. I-am spus sotie ca mai bine dorm la balcon dar sa-mi lase cartile postale in casa”

 Acesta are o relatiie speciala cu postcrosserii din Moldova si spune ca este absorbit de frumusutea tarii noastre. Pentru aniversarea centenarului unirii pregateste harta Romaniei Mari compusa din mai multe carti postale.

Mihnea RADUCU, AMBASADOR POSTCROSSING ROMANIA:Cartea aceasta postala este facuta special pentru intalnirea de astazi si vine in coltul alocat RM de pe harta Romaniei. Este facuta de mine la Bucuresti si este un peisaj extraordinar asta e Moldova frumoasa , nu trebuie sa bagam in politica este este zambet.”

 Postcroserii au dus cu ei carti postale  dintre cele mai frumoase.  Pe una din ele  ce promoveaza portul popular apar doi tineri indragostiti, care au si venit la eveniment.Chiar de la ei am aflat ca poza a fost facuta ziua in care au avut cununia religoasa. Dupa ce fotograful a realizat poza le-a cerut permisiunea ca aceasta sa apara pe o carte postala.

“Noua ne-a placut aceasta si vrem ca invitatii  noastre la nunta sa fie tot sub forma de carti postale.”

 Pentru cei 60 de postcrosseri inregistrati in tara noastra, Posta Moldovei a emis un timbru special intr-un tiraj de 120 de mii. 

“Am incercat sa aratam postasul simbolic, Moldovesc care le transmite mesajului iubesc postcrosing, avem pictorul de Posta Moldovei si lucrarea ne-a reusit din prima.” 

 Ambasadorii portalului  promoveaza prin intermediul platformei imaginea Moldovei. Pentru intalnirea din aceasta vara gazduita  Chisinau a fost creata si o cartea postala speciala, asa ca cei prezinti la eveniment au trimis sute de ilustratii in intreaga lume.

Portalul postcrossing a fost creat cu 13 ani in urma de un portughez. Acum pe platforma sunt inscrisi 700 de mii de oameni din 212 tari ale lumii, pana acum acestia au facut schimb de 45 de milioane de carti postale.