In luna mai se va stabili cine va construi arena anuntata de democrati. Ministrul Finantelor spune ca atunci va avea loc concursul prin care va fi desemnat investitorul. Statul va oferi 200 de milioane de lei plus terenul, iar daca firma care va castiga licitatia va mai cere ceva, oferta ar putea fi completata. Astazi executivul a aprobat o hotarare cu privire la conditiile parteneriatului.

Publicat:13.04.2018, 13:54

Conform documentului, terenul de la Stauceni de 69 de hectare ar urma sa fie defrisat, pentru ca apoi Ministerul Educatiei sa creeze un SRL, numit “Arena Nationala”.

Tot ministerul Educatiei va fi responsabil si de organizarea concursului public prin care va fi selectat un partener din domeniul privat. Autoritatile isi asuma o investitie de 200 de milioane de lei, bani care vor fi luati din bugetul de stat pentru anul acesta si pentru 2018.

Octavian ARMASU, MINISTRUL FINANTELOR: “Statul va contribui la acest capital cu teren si cu o suma de 200 de milioane de lei.Vom alege cea mai buna oferta din punct de vedere financiar si atunci vor fi clare toate conditiile.”

La inceputul lui martie, cu opt luni inainte de alegerile parlamentare si cu doua luni inaintea celor pentru primaria Chisinau, democratii au prezentat proiectul unei arene moderne care ar urma sa fie gata intr-un an.

Constructia va avea o capacitate de pana la 5 mii de locuri. Anuntul a fost facut la sediul PD de liderul partidului, Vlad Plahotniuc, iar proiectul a fost prezentat de catre, finul sau, Andrian Candu. Ziarul de Garda a scris ca banii vor fi luati dintr-un proiect destinat reabilitarii drumurilor, finantat din surse externe.